Poznat datum odigravanja utakmice Hajduka i Šahtara na Poljudu

FOTO:

U Splitu će se 1. svibnja odigrati humanitarna utakmica Hajduka i Šahtara iz Donjecka, a sredstva koja će se prikupiti bit će namijenjena braniteljima Ukrajine, liječnicima, volonterskim udrugama i djeci pogođenoj ratom, objavio je 13-erostruki ukrajinski prvak.

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tijekom svoje turneje nazvane “Nogomet za mir”.

Turneja će početi u subotu utakmicom protiv Olympiacosa u Ateni, nastavit će se 14. travnja protiv Lechije u Gdanjsku te 19. travnja protiv Fenerbahčea u Istanbulu, a završiti protiv Hajduka u Splitu.

“Kroz ove utakmice želimo govoriti o ratu i miru u Ukrajini, o strašnom ruskom napadu, o patnji i razaranju koje je on donio našoj zemlji, o potrebi da se zaustavi ovo ludilo i da se vratimo normalnom životu i obnovi svoje zemlje. Naša poruka je jednostavna: zaustavite rat u Ukrajini”, kazao je izvršni predsjednik Šahtara Sergej Palkin.

Za Šahtar je punih 14 godina, od 2003. do 2018. godine, igrao bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna koji je tijekom tog razdoblja postao klupska legenda odigravši najviše utakmica u povijesti Rudara, a u Šahtar je stigao upravo iz Hajduka. Sa Srnom je tada u Šahtar stigao i Stipe Pletikosa koji se u Donjecku zadržao četiri godine.

Komentari

komentara

« Povratak