POZNATI BBC UNIŠTIO SPURSE: “Očajno jadni Tottenham, magični Oršić, impresivni…”

FOTO:

“Savršeni hat-trick Mislava Oršića donio je Dinamu čudesni preokret i pobjedu 3:0 na uzvratu osmine finala Europa lige protiv Tottenhama za prolazak u četvrtfinale. Spursi su platili visoku cijenu za očajnički jadnu predstavu kod prvaka Hrvatske.”

Ovako BBC piše o potopu Tottenhama kod Dinama. Među pobjednicima ističe trostrukog strijelca, ali i golmana:

“Oršić je postigao tri gola, jedan ljepši od drugog, ali moraju se izdvojiti prvi i treći. Prvi njegov gol je trenutak magije. S lijeve strane je ušao u sredinu i krasno desnicom zabio zapanjenom Llorisu. Za treći je sam prošao prestravljenu obranu Tottenhama prije nego što je zakucao u donji kut Huga Llorisa.

Na drugom golu briljirao je Dominik Livaković. Harry Kane imao je velike prilike na kraju oba poluvremena te drugog produžetka. Međutim, Livaković mu je odlično obranio prvi šut, pa drugi glavom iz neposredne blizine, da bi na samom kraju impresivnim letom preko gol-crte spasio i treći siguran gol u svojoj mreži.”, prenosi index.hr.

BBC dodaje: “Tottenham je stisnuo u završnici, ali Dinamo je izdržao i s punim pravom zaslužio mjesto na ždrijebu četvrtfinala u petak. Bilo bi nepošteno da je Dinamo ostao uskraćen za ovaj trijumf koji će zauzimati posebno mjesto u njegovoj povijesti, jer hrvatski prvak vlada u svojoj zemlji, ali ovo mu je prvo četvrtfinale euro-kupa nakon 51 godine.”

Komentari

komentara

« Povratak