Poznati engleski klub promijenio godinu osnutka i postao najstariji klub na svijetu

FOTO:

Engleski nogometni klub Crystal Palace službeno je promijenio godinu osnivanja i tako postao najstariji profesionalni klub na svijetu.

Do jučer je Palace bio osnovan 1905. godine, no kako su javili iz tog premierligaša, nakon velikog istraživanja povjesničara kluba, nova godina osnivanja je 1861.

Povjesničar kluba Peter Manning upućen je u situaciju. Objašnjava da je 1905. godine formiran profesionalni nogometni klub, ali izvorni kriket klub Crystal Palace osnovan je 1857. godine. Manning je tu otkrio da su neki od članova kriket kluba osnovali amaterski nogometni tim 1861. godine.

“Uspostavljena je izravna veza između amaterske momčadi i profesionalnog kluba koji je osnovao Crystal Palace Company početkom 20. stoljeća, što ga čini najstarijim klubom u ligi koji još uvijek igra profesionalni nogomet”, tvrde iz londonskog kluba.

S novom godinom osnivanja Crystal Palace je najstariji profesionalni nogometni klub na svijetu. Nadmašio je Notts County, koji se desetljećima smatrao najstarijim nogometnim klubom, osnovanim 1862. godine. Iz Palacea tvrde da su nastali godinu ranije te da su prvu utakmicu odigrali pored momčadi Forest FC.

Kasnije su te dvije momčadi sudjelovale u stvaranju NS Engleske. Naravno, ovu priču mora odobriti i FA da bi Palace i službeno postao najstariji na svijetu. Klub je promijenio godinu nastanka na svom grbu i nosit će ga u Premier ligi sljedeće sezone.

IVICA IVUŠIĆ ODLAZI IZ OSIJEKA: ZA SVE JE KRIVA SINOĆNJA PARTIJA! EVO TKO GA SVE ŽELI…

Komentari

komentara

« Povratak