POZNATI NOVINAR OBJAVIO: Evo zašto je Bjelica dobio posao u Njemačkoj!

FOTO:

Hrvatski nogometni stručnjak Nenad Bjelica je u nedjelju postao novi trener njemačkog prvoligaša Union Berlina koji se ove sezone, osim u Bundesligi, natječe i u Ligi prvaka.

Union, u čijim redovima igra i hrvatski reprezentativac Josip Juranović, smijenio je njemačkog stratega Ursa Fischera nakon iznimno lošeg niza rezultata među kojem je i niz od uzastopnih 12 poraza.

– Poznavanje njemačkog jezika i dalje je velik čimbenik pri imenovanju trenera u Bundesligi. Novi trener Uniona Nenad Bjelica, uz nekoliko drugih jezika, govori i njemački što je jedan od glavnih razloga zašto je dobio ovaj posao. On je inače bivši igrač Kaiserslauterna – rekao je Derek Rae, novinar njemačke podružnice Sky Sportsa, prenosi Večernji.hr.

Bjelica je bez posla bio od početka listopada kada je dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci, a sada je već pred novim izazovom.

U svojoj igračkoj karijeri Bjelica je igrao za Osijek, potom španjolske klubove Albacete, Las Palmas i Betis, njemački Kaiserslautern te austrijski Kartnen i Admiru Wacker. Kao trener je vodio Karntnen, Lustenau, Wolsberger i Austriju Beč u Austriji, potom talijansku Speziju, poljski Lech Poznan, Dinamo i Osijek u Hrvatskoj te posljednje Trabzonspor u Turskoj.

Inače, Nenad Bjelica tečno govori njemački, engleski, talijanski, španjolski i poljski jezik, a prije nekoliko godina je izjavio i da kreće učiti francuski

Komentari

komentara

« Povratak