POZNATI NOVINAR OBJAVIO: “Ovaj čovjek je Livaji dopustio da postane ‘veći’ od Hajduka”…

FOTO:

Kada je u veljači 2021. godine, Marko Livaja, stigao iz grčkog AEK-a u Hajduk, bio je to fantastičan potez splitskog kluba. Ukratko, kao da se sve promijenilo.

Prije njega, Hajduk punih devet godina nije bio ni drugi na tablici što je bio možda i najbolji dokaz koliko su Bijeli pali u prosječnost. U Europi su se čak događali nestvarni posrtaji protiv Dile Gori, Gzire United, a i Slovan Libereca i Maccabi Tel Aviv. Što se tiče trofeja, uzeo se samo Kup 2013. godine kada su pod Igorom Tudorom u finalu svladali poletnu ekipu Lokomotive (Kramarić, Antolić, Pjaca…).

A upravo je Marko Livaja sve to okrenuo. Naime, Hajduk je od njegovog dolaska postao moćan i napokon počeo pokazivati ambicije dovodeći igrače iz ozbiljnijih klubova. Tako su na Poljud došli primjerice Krovinović i Ferro iz Benfice, Mlakar iz Brightona, Katić iz Rangersa, Kalinić iz Verone, Lovru Kalinića iz Aston Ville, Brekalo iz Fiorentine, Šarlija iz Panathinaikosa i tako dalje. Osim toga, osvojena su dva Kupa (2022. i 2023. godine). Naravno, u prvenstvu se ipak nije moglo protiv Dinama koji je bio nadmoćniji protivnik. Što se tiče Europe, i tu je izostao rezultat, ali kako da se prođu protivnici poput Villarreala i PAOK-a koji godinama igraju ozbiljni ulogu. Jedino poprilično sramotno bilo je ispadanje od Tobola, u dalekom Kazahstanu.

Tako je Livaja ne samo svojom igrom na terenu nego i općim dojmom postao figura o kojoj ovisi momčad Hajduka. Ukratko, koliko god to bilo štetno, ipak ispada da je nadvisio klub. Tako barem tvrdi ugledni splitski novinar Zdravko Reić koji u današnjem izdanju Sportskih novosti zna i tko je za to ‘kriv’:

“I to zato što mu je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić to dozvolio, tetošio ga je preko mjere, bio je popustljiv prema njemu, nekritički se ponio u odnosu na neke njegove izlete, reklo bi se nestašluke, odnosno ponašanja koja ne priliče profesionalcu.

Na primjer, od navodno prešutne dozvole zabave bosonogog igranja malog baluna na Zvončacu do bitnog utjecaja kod smjena trenera. Bilo je priča o njegovim privilegijama na treninzima, raznim partijanjima, neadekvatnoj disciplini…”

Komentari

komentara

« Povratak