Poznati novinar uhićen u sukobu policije i Torcide: “Na Desincu se dogodio policijski teror”

FOTO:

Jučer u popodnevnim satima veća skupina navijača privedenih zbog sukoba s policijom na A1 prije nešto manje od mjesec dana puštena je iz Remetinca. Među puštenima je bio i Mate Prlić, novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala.

Odluku o puštanju 25 navijača Hajduka osumnjičenih za sukob s policijom na odmorištu Desinec iz istražnog zatvora donijelo je izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda. Pušteni su da se brane sa slobode na zahtjev tužiteljstva koje je predložilo da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza.

Prlić je po izlasku iz Remetinca napisao poduži tekst na Dalmatinskom portalu o svojih mjesec dana u zatvoru.

“Je*i ga, bio si na krivom mjestu u krivo vrijeme”, rečenica je koju sam čuo već sto puta, a čut ću je još sigurno toliko, od ljudi koji su mi skloni i kojima je žao što sam skoro mjesec dana bio u zatvoru.

Iako bih želio nastaviti živjeti kao da ovih mjesec dana nije ni bilo, nakon iskustva iz Remetinca, moram napisati ovaj tekst. Prije svega da se zahvalim svima koji su pomogli mojoj i obiteljima ostalih pritvorenih nakon utakmice s Dinamom i nereda na Desincu. I da kažem da je apsolutno netočno da sam bio na krivom mjestu u krivo vrijeme. Bio sam točno na pravom mjestu u pravo vrijeme, uvjeren sam da na nijednom drugom mjestu na ovom svijetu ne bih bio korisniji nego što sam bio upravo u zatvoru. A evo i zašto…

Navijači naprave glupost, mediji to jako poprate, političari zgroženi daju izjave kako treba omogućiti da roditelji s djecom u miru dolaze na stadione, sud zalijepi velike kazne. Navijačima su novinari krivi za sve, ide nova tura njihova izjednačavanja s crvima… Poznato? Ne poznato, dosadno već.

I sad se novinar koji je tu večer trebao na svečanoj večeri primiti zahvalnicu Rotary kluba Split zbog praćenja njihovih akcija na Dalmatinskom portalu, ali je radije odabrao ispratiti Hajduka u zadnjem kolu, našao u sobi od 20-ak kvadrata s desetak privedenih navijača, nekoliko Zagrepčana zatvorenih zbog nasilja u obitelji, dva Afganistanca i pet-šest Kubanaca (ne znam kako su se našli u Bosni, odakle su htjeli ilegalno kroz Hrvatsku negdje dalje ići).

Zbog posla sam pratio sve izvještaje iz Ukrajine, a scena kakva mi je bila pred očima u toj prostoriji nalikovala je onima s ratišta. Navijači su dolazili slomljenih ruku, zavijenih glava, krvavih nogu…

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak