POZNATI PORTAL TVRDI: Izbornik ove europske reprezentacije postaje trener Rijeke!

FOTO:

Nakon finala hrvatskog Kupa stigla je vijest kako Goran Tomić neće voditi Rijeku sljedeće sezone pa se tako gazda Damir Mišković bacio na posao.

Šuškalo se kroz medije da je nekoliko domaćih imena u kombinaciji, pa se prije nekoliko dana pojavio škotski trener Thomas ‘Tam’ Courts ali to je sve opovrgnuto. No, izgleda kako je Damir Mišković pronašao rješenje za novu sezonu.

Prema ekskluzivnim informacijama Germanijaka, novi trener Rijeke postat će talijanski strateg i izbornik Malte Devis Mangia!

Riječ je o 48-godišnjem stručnjaku koji ima nešto manje od tri godine radi kao izbornik Malte, a prije toga je vodio Un. Craiovu (Rumunjska), Ascoli, Bari, Speziju, Talijansku U21 reprezentaciju. Palermo, Ivreu i Varese.

Zasad nije poznato hoće li Mangia dati ostavku na mjesto izbornika Malte ili će nastaviti s izborničkom funkcijom, ali u svakom slučaju baš bi on trebao biti novi trener Rijeke. Naravno, vijest je još uvijek neslužbena, ali sve bi trebalo posati poznato u narednih nekoliko dana.

Mišković i Mangia poznaju se još otkako je talijanski strateg bio na klupi Spezije. U tadašnjem članu Serie B Mangia se zadržao nešto više od pola godine, da bi nakon njega Spezia angažirala Nenada Bjelicu.

Prije nego li je postao izbornik Malte (devet pobjeda, pet remija i 12 poraza), Mangia je ostvario veoma dobre rezultate na klupi Universitatea Craiove s kojom je osvojio Rumunjski kup, ujedno i svoj jedini trofej u karijeri.

Komentari

komentara

« Povratak