POZNATI SLOVENAC KANDIDAT ZA TRENERA HAJDUKA: “Moj otac je iz Splita, poznajem tu sredinu…”

FOTO:

Još uvijek nije poznato tko će preuzeti Hajduk Split. Navijači polako gube strpljenje zbog toga jer smatraju kako ozbiljan klub poput Hajduka je već morao imenovati nasljednika koji će povesti ovu ekipu u novu sezonu.

No, zato su aktivni vodeći hrvatski mediji koji barataju raznim imenima. Dugo se kao glavni favorit vodio Goran Tomić, pa je sada u prvom planu čak i Nenad Bjelica. S one navijačke strane, mnogi bi na klupi htjeli vidjeti velikog Matjaža Keka koji je više puta dao do znanja kako je u mladosti bio veliki navijač Hajduka. No, ako neće Kek koji je zauzet s reprezentacijom Slovenije, onda postoji jedan drugi Slovenac.

Naime, u kuloarima se sada spominje i 52-godišnji Ante Šimundža koji je aktualni trener Maribora. Gostovao je u emisiji na slovenskom Sportklubu, gdje je između ostalog bilo govora i o euforiji koja je ove sezone zahvatila splitski klub:

“Otac mi je iz Splita, poznajem tu sredinu. Hajduk mi je prirastao srcu, poznajem splitski sindrom. Žive do rujna ili listopada, koliko traje Europa, a na kraju zaostaju između 15 i 20 bodova za Dinamom.”

Iskusni slovenski stručnjak trenutačno vodi Maribor, koji se nalazi na drugom mjestu slovenskog prvenstva, no nije posve sigurno da će voditi momčad i iduće sezone jer turski investitor ulazi u klub. Zbog toga neki smatraju da bi se ovog ljeta mogao preseliti na Poljud.

“Jako teška sredina, teško je reći što promijeniti ili što bi se trebalo promijeniti. Ponavljaju se želje, ali na kraju krajeva Dinamo je prvak. Ne razmišljam o tome, razmišljam kako biti što bolji s Mariborom, kako doći do rezultata, kako dati maksimum momčadi.

No kamo će put odvesti, to je druga stvar. Ako se spominje slovenski trener, onda imamo kvalitetu. Izbornik Matjaž Kek ostavio je izniman trag u Hrvatskoj, njegovo se ime uvijek spominje u kuloarima. Ako se i moje spominje, to je samo pozitivno za nas”, odgovorio je Šimundža na pitanje o interesu Hajduka.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak