POZNATI SUDAC POTVRDIO: Rijeka brutalno oštećena na Poljudu!

FOTO:

Član Sudačke komisije HNS-a Draženko Kovačić je u kameru Max Sporta dao kratku analizu suđenja i glavnog suca Ante Čuline te istaknuo da drugog jedanaesterca Hajduka – nije trebalo biti.

„Zahtjevna je bila završnica za suca utakmice. Imali smo u tom dijelu prvi dosuđeni kazneni udarac, a analizom se vidi da je napadač Hajduka (Kalinić) stavio nogu ispred igrača Rijeke (Galešić) i ispravna odluka suca je da se radilo o jedanaestercu“, rekao je Kovačić, pa dodao:

„Kod drugog kaznenog udarca stav komisije je da nije trebalo biti VAR intervencije jer se ne radi o očiglednoj pogreški suca, nego je trebalo prepustiti odluku sucu na terenu. Ne vidi se jasan kontakt, bio je sitan dodir (Galešiću na Livaji), ali ne radi s o kaznenom udarcu i VAR nije trebao zvati suca na provjeru“, istaknuo je Kovačić.

Što se tiče tablice, Dinamo osim što ima čak osam bodova više od Hajduka, također imaju i utakmicu manje. U sljedećem kolu Dinamo će na svom stadionu igrati protiv Istre dok će Hajduk Split u goste Varaždinu. Rijeku očekuje domaći okršaj protiv Gorice.

Komentari

komentara

« Povratak