POZNATI SUDAČKI EKSPERT OTKRIVA: “Kazneni udarac….”

FOTO:

Tijekom i poslije polufinala kupa s Hajdukom u kojem su minimalno poraženi iz redova Slaven Belupa pa i njihovih navijača isijavalo je nezadovoljstvo suđenjem. (Slobodna Dalmacija)

Prije svega zbog kaznenog udarca dosuđenog nakon što je Nikolu Jambora lopta pogodila u ruku. Naš sudački ekspert Goran Tenžere je mladog suca Patrika Kolarića iz Čakovca pohvalio.

– Sudac Kolarić je vrlo dobro sudio ovu utakmicu koja je imala svoju težinu, kako zbog značaja, tako i zbog rastrgane igre uvjetovane i poprilično lošim terenom s brojnim slučajnim, što težim što lakšim sudarima i ozljedama igrača. Pri tome je ispravno procjenjivao kada se radi o prekršaju, a kada ne, pravovremeno je zaustavljao igru i pozivao liječničku pomoć – rekao je Tenžera, te na temu penala naglasio.

– Kazneni udarac je ispravno dosudio nakon intervencije VAR-a jer nije bio u poziciji da sam jasno vidi kontakt lopte i otvorene ruke obrambenog igrača. Ruka je u tom momentu još uvijek bila u zraku i nije se radilo o “stajnoj poziciji”, a lopta je bez obzira što je okrznula leđa obrambenog igrača imala jasnu putanju prema vratima domaće momčadi. Ostvario je pun autoritet uz potpuno ispravnu procjenu kada treba dodijeliti disciplinske mjere opomene – rekao je Tenžera.

Slažete li se s gospodinom Tenžerom? Za analizu utakmice Feyenoord – AS Roma kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak