POZNATI TRENER ZAGRMIO: “Ukinite VAR i vratite čisti nogomet. Pretvorili ste ga u sport ekrana, a ne terena”

FOTO:

Brendan Rodgers, trener Celtica s kojim je osvojio dvije škotske trostruke krune, vodio je Leicester do FA Kupa, a zapaženo je trenirao i Liverpool. Nakon što se vratio na drugi mandat u Celtic, ogorčeno je ustao protiv VAR-a.

Rodgers smatra da je dobro postavljeni sudac donio pravu odluku kada je pokazao žuti karton njegovom igraču Daizenu Maedi, ali je tada uslijedio poziv iz VAR sobe, dodatna analiza, koja je stvorila iskrivljenu sliku i dovela do crvenog kartona. Celtic je tako u Ligi prvaka protiv Atletica već od 23. minute ostao s igračem manje i do kraja utakmice doživio pravu katastrofu.

“Suosjećao sam s navijačima Celtica. Platili su stotine funti da otputuju u Madrid i poslije samo 20-ak minuta vaša ekipa ostane s igrače manje i sav užitak se pokvari. Nogomet nam sve više sliči na kompjuterske igrice. Sve se procjenjuje na ekranu. To nije nogomet. To nije ona igra koju poznajemo i koju volimo. Razgovaram s ljudima u Engleskoj koji rade u Championshipu gdje nema VAR-a i oni prilično uživaju u tome. Svjesni su da će povremeno biti nekih grešaka, ali tečnost i fluidnost igre su ono što je mnogo zabavnije od stalnog gledanja u ekrane.”

Rodgers dodaje: “Slažem se da treba sagledati sve strane ove priče. Ako je u nešto uložen novac da bi navodno igra bila bolja, onda mu morate dati šansu. Međutim… Ja sam po prirodi strpljiv čovjek, ali kad je ovo počelo mene nervirati onda znate koliko je sati. Ukinuo bih VAR i vratio bih se čistom nogometu. Znamo da bi bilo grešaka, ali radije bih to prihvatio nego ono što vidimo sada.”

Slažete li se s Rodgersom ili ipak smatrate da nije u pravu? Za analizu utakmice Chelsea – Manchester City kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak