Poznato kada i gdje će biti posljednji ispraćaj Ćire Blaževića

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Nakon što je jutros stigla vijest da je rano ujutro u Zajčevoj bolnici u 88. godini preminuo legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević, od njega se opraštaju mnogi.

Sada je poznato i kada će se održati posljednji oproštaj od Ćire. Posljednji ispraćaj legendarnog trenera bit će sljedeće srijede, 15. veljače, u 14 sati u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Na tom dijelu Mirogoja nalaze se posljednja počivališta košarkaša Dražena Petrovića, glazbenika Akija Rahimovskog, Rajka Dujmića i Krunoslava Kiće Slabinca, dirigenta Vjekoslava Šuteja, glumice Ene Begović, slikara Ede Murtića i mnogih drugih. Na posljednjem ispraćaju Ćire Blaževića očekuju se velike gužve.

Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, metastazirala. Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a, nažalost, ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Njegovo trenersko umijeće, a prije svega karizma, osvajali su navijače i ljude u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan. Blažević je službeno rođen 10. veljače 1935. godine u Travniku, no Ćiro je nekoliko puta objasnio kako se njegov otac Mato malo više zadržao u kafiću pa ga je kod matičara upisao dan kasnije.

Komentari

komentara

« Povratak