PRAVA TRANSFER BOMBA: Europski velikan spremio 200 milijuna eura za Haalanda!

FOTO:

Pep Guardiola i Manchester City napravili su fantastičan posao kada su za svega 60 milijuna eura doveli norveškog napadača Haalanda.

Čudesni 22-godišnjak već je na 23 gola u svim natjecanjima, a tu su i tri asistencije. Sve to je napravio u 17 nastupa. Norvežanin u Engleskoj nije ni pola godine, a špekulacije o novom transferu svakim danom sve su jače.

Kako prenose neki mediji postoje zanimljive klauzule u vezi Haalanda. Naime, prva klauzula “aktivira” se u lipnju 2024., te će ga se moći dovesti za 200 milijuna eura, a u ljeto 2025. za 175 milijuna. Cijena će svake sljedeće godine nastaviti padati, s tim da klub koji ga odluči dovesti mora računati na jako skupe agencijske usluge.

Ne čudi što se Real Madrid naziva glavnim konkurentom za Haalanda. Ljetos je španjolski prvak bio angažiran oko transfera Kyliana Mbappéa iz PSG -a, a kada je posao pao Haaland je već imao dogovoren ugovor s Manchester Cityjem. No, to nije obeshrabrilo Španjolce: prema ESPN-u i Skyu, Perez je već “odobrio” Norvežanina kao glavnu metu za transfer u ljeto 2023. godine.

Apsolutni kralj u Madridu je Karim Benzema, nedavni osvajač Zlatne lopte, ali on će sljedeći mjesec proslaviti 35. rođendan. Iz tog razloga je posve jasno kako predsjednik Florentino Perez mora tražiti nasljednika, a Haaland se savršeno uklapa u cijelu priču.

Haaland je, inače, već dugo obožavatelj Španjolske. Ima kuću u Marbelli, gdje Norvežanin često dolazi na odmor i uživa na prekrasnim plažama. Uz sve to Erlingov otac tvrdi da njegov sin želi igrati u svim ligama Petice i da ni u jednoj neće ostati dulje od tri do četiri godine.

Komentari

komentara

« Povratak