„Pravedna“ UEFA: velikom francuskom klubu prijeti izbacivanje iz europskih natjecanja?

FOTO:

Nekako je već postalo uobičajeno da „pravedna“ UEFA redovito sankcionira manje klubove dok oni moćniji ostaju pošteđeni i relativno blago kažnjeni. Hoće li ovaj put biti drugačije?

Olyimpique Lyon se izbacuje iz Europe?

Prema pisanjima nekih francuskih medija, zbog nereda na susretu Europske lige s CSKA-om, Lyonu prijeti stroga kazna Uefe – izbacivanje iz europskih natjecanja.

Zbog ponašanja domaćih navijača, u Lyonu, uprava kluba strahuje da bi ovo mogla biti kap koja će preliti čašu. Naime, Lyonovi navijači su u četvrtak, 15.3., uoči uzvratnog susreta Europske lige, s CSKA-om, na ulicama svoga grada upriličili prave nerede. Došlo je do nekoliko sukoba s policijom, ali i demoliranja ugostiteljskih objekata.

Da stvar bude gora, Lyon je već od Uefe dobio uvjetnu diskvalifikaciju, u travnju prošle godine. Do ove uvjetne diskvalifikacije je došlo zbog ulijetanja Lyonovih ultrasa na teren nakon susreta s Bešiktašem.

Usprkos neupitnim problemima koje ovaj klub ima sa svojim navijačima, malo je vjerojatno da će Uefa kazniti klub iz grada u kojem se ove godine igra finale Europa lige.

Komentari

komentara

« Povratak