PRAVI PEH: Ivan Perišić objasnio zašto je poništen gol za pobjedu Hrvatske…

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija došla je do trećeg gola protiv Slovačke u 83. minuti ali taj pogodak je poništen. Sve je prokomentirao Ivan Perišić.

A mnogo drame donio je taj trenutak pred sam kraj utakmice. Podsjećamo, Kramarić je uputio centaršut u kazneni prostor i tražio suigrače na drugoj stativi. Tamo su bili Marko Livaja i Ivan Perišić. Lopta je stigla do Martina Koscelnika koji se hrvao s Perišićem. Koscelnik ju je vratio prema Livaji, koji je bio u duelu s Peterom Pekarikom. Livaja je s Pekarikom pao na travnjak i onda udario loptu prema Perišiću, koji je već bio na travnjaku, kao i Koscelnik.

Lopta nije stigla do Perišića, koji se nalazio u ofsajdu, nego do Koscelnika koji ju je udario leđima. Tada se aktivirao i Perišić te dodirnuo loptu, a onda je naletio Vlašić i zabio gol.

Suci su procijenili da Koscelnik nije započeo drugu akciju i time poništio Perišićevo zaleđe, odnosno da nije namjerno htio početi napad svoje ekipe. Time je zaleđe ispravno dosuđeno, a to je pojasnio i Perišić

“Bili smo bolji, rezultat nije realan. Dominirali smo od prve minute, no primili dva gola što se ne smije dogoditi. Vjerovali smo da možemo, ali eto. Pogledao sam snimku, dirao sam loptu petom, to je novo pravilo… Po tome je zaleđe, mislio sam da je to druga akcija, suci su rekli da to ne vrijedi. Peh, ali i dalje je sve na nama. Dali smo sve od sebe, ali nije išlo. Moramo pobijediti u sljedeće dvije utakmice. Jednostavno je, dvije utakmice, dvije pobjede i idemo u Katar. Znamo da smo dali sve od sebe, pozitivni smo. Igrali smo do zadnje minute i tako moramo nastaviti. Mladi su dobri, Hrvatska ima budućnost, nema straha”, rekao je Perišić.

Vatreni su ovim remijem sada pali na drugo mjesto dok nam Rusija bježi dva boda. No, računica je jasna – Hrvatska će ukoliko pobijedi Maltu i Rusiju direktno otići na SP u Katar.

Komentari

komentara

« Povratak