PRED NJIM JE TEŽAK IZBOR: Xabi Alonso bira između ova dva velikana!

FOTO:

Novopečeni trener, Xabi Alonso, vrlo vjerojatno će napustiti Bayer Leverkusen na kraju sezone. Tako tvrde brojni svjetski mediji koji ga sele na razne adrese.

Naime, aktualni trener Bayera radi fantastičan posao s Farmaceutima. U njemačkom prvenstvu imaju čak plus osam ispred Bayern Munchena, a do kraja je ostalo još svega 12 kola. Bayer dobro gura i na još dva fronta: nalaze se u polufinalu njemačkog Kupa i osmini finala Europske lige.

Bayer Leverkusen tako može osvojiti povijesnu ‘Tripletu’, ali na kraju sezone svakako bi bio veliki udarac ostati bez glavnog trenera. Kao što je već poznato, dva europska velikana, Liverpool i Bayern Munchen će ostati bez svojih trenera na kraju sezone. Klubovi su to već potvrdili putem službenih kanala, a kao glavni favorit za te dvije klupe vodi se upravo Xabi Alonso!

No ako se pita sportskog direktora Leverkusena Simona Rolfesa, Xabi Alonso će sigurno ostati i sljedeće sezone. Alonso je pod ugovorom do ljeta 2026. godine, a ove je sezone u lovu na tri velika trofeja. Može osvojiti njemačko prvenstvo, kup te Europa ligu.

“Siguran sam da Xabi ostaje. Vezan je ugovorom i osjeća se ugodno kod nas. Ima jako dobru ekipu s perspektivom za sljedeću sezonu. Svatko sad ima svoju ulogu u klubu i kvalitetu da je odigra. Nismo ovisni o jednom sustavu već se on prilagođava igračima koji su dostupni”, rekao je Rolfes za Sport1.

Neki britanski mediji pišu i da bi Rolfes mogao promijeniti sredinu te s Alonsom otići u Liverpool.

Komentari

komentara

« Povratak