PREDSJEDNIK FIFA-E OPET IZNENADIO IZJAVOM: Infantino se ovaj put dotakao Sjeverne Koreje!

FOTO:

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino ovih dana ne prestaje s bizarnim izjavama. Posljednja u nizu je ona o Sjevernoj Koreji.

Infantino se opet razbacuje smiješnim izjavama

Svjetski mediji jučer su prenijeli nekoliko vrlo zanimljivih izjava predsjednika FIFA-e, Giannija Infantina. Svakako jedna od najupečatljivijih je ova:

„Danas se osjećam Kataraninom. Danas se osjećam Arapom. Danas se osjećam kao Afrikanac. Danas se osjećam kao gej. Danas se osjećam kao invalid. Danas se osjećam kao radnik migrant. A nisam ni Kataranin, ni Arapin, ni Afrikanac, ni homoseksualac ni invalid. Osjećam se tako jer znam što znači biti diskriminiran, biti maltretiran kao stranac u drugoj zemlji. Kao dijete su me maltretirali jer sam imao crvenu kosu i pjegice, plus sam bio Talijan. Zamislite?! Što onda radiš? Pokušaš stvarati prijateljstva. Nemojte optuživati, svađati se, vrijeđati… Počnite nešto raditi da se to promijeni.”

Također, Infantino je priznao i kako nema ništa protiv toga da čak i Sjeverna Koreja organizira svjetsko prvenstvo u nogometu:

„Svaka država ima pravo biti domaćin. Ako Sjeverna Koreja želi biti domaćin nečega… Prije nekoliko godina sam bio tamo kako bih provjerio jesu li spremni organizirati svjetsko prvenstvo za žene zajedno s Južnom Korejom. Očito nisam bio uspješan, ali išao bih još 100 puta ako bi to nešto promijenilo”, rekao je Infantino pa dodao:

„Samo aktivnim djelovanjem možemo nešto promijeniti. Mi smo globalna organizacija i moramo težiti ispunjenju našeg cilja, a to je ujedinjenje svijeta oko najvažnije sporedne stvari na svijetu – nogometa.”

Komentari

komentara

« Povratak