Predstavljen izgled novog Camp Noua, koštat će 900 milijuna eura

FOTO:

Barcelona kreće u izgradnju novog sportsko-poslovnog kompleksa. Zanimljivu, veliku vijest objavio je madridski portal AS.

Katalonski div je prošlu sezonu završio s minusom od 451 milijun eura, što ukupan minus kluba povećava na 1.35 milijardi eura. Iako je klub u ogromnom minusu, najavljena su njegova golema ulaganja, koja bi dugoročno trebala Barceloni donijeti zaradu. Klub od skupštine traži odobrenje za traženje kredita od milijardu i pol eura za izgradnju novog sportsko-poslovnog kompleksa. Skupština bi o zahtjevu trebala glasati na sjednici krajem godine i očekuje se da će u siječnju biti potpisani predugovori te će zahtjev za kredit biti službeno predan.

Barcelona godinama planira graditi kompleks i potpuno rekonstruirati Camp Nou. Inicijalni projekt stajao je 600 milijuna eura i trebao je biti gotov ove godine, no troškovi su se u međuvremenu popeli na čak milijardu i pol eura.

Samo rekonstrukcija stadiona stajat će oko 900 milijuna eura, a ostatak novca potrošit će se na novu dvoranu kapaciteta 12.500 gledatelja, novi stadion za omladinsku školu te popratnu infrastrukturu. Bude li sve po planu, taj projekt trebao bi biti gotov 2025. godine.

Madridski AS je objavio kako bi trebao izgledati novi Camp Nou i Barcin kompleks.

RADI TRANSFER KARIJERE: TRI VRHUNSKA KLUBA ŽELE DOVESTI BROZOVIĆA!

Komentari

komentara

« Povratak