PREGOVORI U TIJEKU? Hrvat postaje najskuplji branič u povijesti?

FOTO: HINA

Talijanski novinar Alfredo Pedulla na Twitteru je najavio rekordni transfer hrvatskog reprezentativca.

Prestići će Maguirea

Branič RB Leipziga i hrvatske reprezentacije, Joško Gvardiol, mogao bi postati najskuplji branič u povijesti nogometa. Novinar La Gazzette dello Sport, Alfredo Pedulla napisao je: “Chelsea – Gvardiol: radovi u tijeku.” Navodno, Chelsea nudi 90 milijuna eura.

Podsjetimo, za Gvardiola je još ljetos bila zainteresirana nekolicina europskih velikana. Fabrizio Romano, također talijanski novinar, krajem kolovoza objavio je da je Chelsea službeno ponudio Leipzigu 90 milijuna eura za sjajnog braniča, a čini se kako bi u siječnju konačno moglo doći i do realizacije ovog posla.

Inače, Gvardiol bi s 20 godina postao najskuplji branič u povijesti jer bi s 90 milijuna eura skinuo s trona Harryja Maguirea. Za njega je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura. Iza Gvardiola ostaje i Virgil van Dijk, kojeg je Liverpool prije četiri godine platio Southamptonu 84.5 milijuna eura.

Za Leipzig bi ovo bila odlična zarada jer ga je od Dinama kupio za 18.8 milijuna eura, navodi Transfermarkt. I Dinamo bi dobro prošao jer je u Gvardiolovom prodajnom ugovoru u Leipzig klauzula prema kojoj prvak Hrvatske dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera ovog igrača u treći klub. Dakle, Modri bi od ovog transfera mogli dobiti 14.24 milijuna eura.

Chelseau jedino planove može poremetiti Real Madrid, koji je također zainteresiran za Gvardiola.

Komentari

komentara

« Povratak