PREKID SVIH NAGAĐANJA: Poznato tko prodaje broncu sa SP 1998.!

FOTO:

Prije nekoliko dana u našoj se javnosti pojavila informacija kako se na Internet aukciji pojavila autentična brončana medalja, sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj, 1998. Odmah su počela nagađanja o tome tko bi mogla biti osoba koja je prodaje.

Prekid nagađanja

Brončana medalja, koju su osvojili Vatreni na Mundijalu u Francuskoj 1998. glavna je tema domaćih medija. Brojne su teorije o tome kome ona pripada i kome je financijski „zaškripilo“ da je mora prodati.

Međutim, Armand Kluschen iz aukcijske kuće Agon SportWorlda, potvrdio je za Jutarnji List kako se ne radi ni o jednom igraču, već o – kolekcionaru.

„Mogu potvrditi kako medalju prodaje osoba, koja je jedan od vodećih svjetskih kolekcionara na tom području. Također, poznato je da ju je sadašnji vlasnik kupio prije 10 godina od jednog FIFA-inog dužnosnika.“

Nekima je vjerojatno pala na pamet ideja kako je onda prije deset godina očito netko od hrvatskih reprezentativaca ili članova stožera prodao svoju broncu. Međutim, Kluschen to oštro demantira:

„Predmet koji mi prodajemo nije iz kolekcije onih 30 koje je dobio HNS. Radi se o 10 dodatnih medalja. Dakle, te godine je proizvedeno takovih 40 medalja, višak FIFA u pravilu dodjeljuje predstavnicima saveza i svojim dužnosnicima. primjerice, ove je godine za SP u Rusiji je naručeno čak 20 dodatnih, „za osobne potrebe i slobodnu dodjelu.“

ŠTO ĆE REĆI MESSI NA OVO? Icardi postigao prvijenac u dresu Argentine pa bocnuo Messija?

SPREMITE SE ZA JOŠ JEDAN ŽDRIJEB: Mladi Vatreni saznali jakosne skupine, a Gračan otkrio koga želi izbjeći u skupini!

Komentari

komentara

« Povratak