PREKRASNA GESTA: U Hrvatsku stiže poznati fotograf kojeg su oborili Vatreni: ‘Ovo se ne propušta…’

FOTO: Getty Images

Sjećate li se simpatičnog fotografa kojeg su naši nogometaši doslovce oborili nakon odlučujućeg pogotka protiv Engleske? Negovo ime je Yuri Cortez te radi kao voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. Hrvatska turistička zajednica pobrinula se da mu Hrvatska ostane u lijepom sjećanju…

Cortez je pozvan da zajedno sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku, a učinit će to krajem kolovoza ili u prvom tjednu rujna ove godine. Za sve se pobrinuo Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Yuri je poziv prihvatio s velikim entuzijazmom i oduševljenjem jer, kako sam kaže, nikada nije bio u Hrvatskoj: „Poziv ovakve vrste ne odbija se. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom, za koju sam zdušno navijao u finalu“, rekao je  Cortez.

Sedmodnevni boravak i odmor u Hrvatskoj Yuri će započeti u Zagrebu, a nakon toga će obići obalu, otoke, ali i ljepote kontinentalne Hrvatske.

“Sigurni smo da ovaj simpatični i dobro raspoloženi Salvadorac neće odoljeti brojnim hrvatskim prirodnim, kulturnim i povijesnim motivima i ljepotama. Gotovo svako veliko međunarodno natjecanje obilježi neka zanimljiva anegdota, a ono što je obilježilo ovo Svjetsko prvenstvo je slavlje hrvatskih nogometaša usred kojeg se slučajno našao i Yuri, koji je to sve zabilježio svojim fotoaparatom napravivši najoriginalnije, najspontanije i siguran sam najsimpatičnije fotografije prvenstva. Slike slavlja obišle su cijeli svijet, koji je tom prilikom, osim vatrenog slavlja, vidio ljubaznost i obazrivost naših igrača. Hrvatska je prelijepa zemlja srdačnih i ljubaznih domaćina, a sretni smo što je Yuri prihvatio naš poziv te će se u to imati prilike i osobno uvjeriti“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Komentari

komentara

« Povratak