Prekrasna priča iz Škotske koja je dirnula cijeli svijet

FOTO: Twitter

Allison je preminuo od raka gušterače. Iako je znao da mu nema spasa, odlučio se do svoje smrti posvetiti skupljanju sredstava za oboljele od raka kojima se može pomoći. Navijači su mu vratili krasnom gestom.

Iz Škotske nam stiže prelijepa navijačka priča. Obično su autori takvih priča navijači niželigaša, a ovdje se istaknuo škotski trećeligaš Airdrie iz Glasgowa.

Navijači su postali glavni sponzor svom klubu kako bi odali veliko poštovanje jednom od njih koji je preminuo. Mark Allisson bio je veliki humanitarac i veliki navijač kluba, a preminuo je, nažalost, u lipnju ove godine.

Klupski navijači udružili su se u navijačku zakladu te potpisali ugovor s klubom koji im garantira prekrasnu gestu – lice Marka bit će na dresu kluba cijelu sezonu.

Allison je preminuo od raka gušterače. Iako je znao da mu nema spasa, odlučio se do svoje smrti posvetiti skupljanju sredstava za oboljele od raka kojima se može pomoći.

Mark je organizirao niz događanja na teme koje su ga inspirirale poput nogometa, glazbe i Adidas trenirki pa je tako uspio prikupiti oko 70 tisuća funti. Time je apsolutno oduševio i dirnuo mnoge, a ponajviše svoju navijačku skupinu koja mu je uzvratila prekrasnom gestom.

Prva edicija dresova s njegovim likom rekordno je rasprodana, a navijači i dalje primaju narudžbe za nove dresove koji se prodaju po cijeni od 35 funti za djecu te 45 funti za odrasle. Cijeli iznos namijenjen je za borbu protiv raka.

Izvor: 24sata

Komentari

komentara

« Povratak