PREKRASNA PRIČA IZ SLAVONIJE: Petoligaš ima uvjete kao HNL-ovci! Mogu li se planovi ostvariti?

FOTO: Sportalo

Dinamo iz Vidovaca, član 1. ŽNL Požeško-slavonske (peta liga po hijerarhiji), ima nevjerojatno kvalitetne uvjete za rad na čemu im mogu pozavidjeti i klubovi iz nekoliko rangova iznad.

Imaju vrlo kvalitetan glavni travnjak, veliki pomoćni teren te igralište manjih dimenzija s umjetnom travom. Svi tereni su pokriveni LED rasvjetom što čini idealne uvjete za rad trenerima.

I tu nije kraj. Prema pisanju Sportala, u Vidovcima počinje velika rekonstrukcija te dogradnja klupske zgrade.

“Imat ćemo uvjete za igranje 3. HNL”

Nakon izvanredne sjednice požeškog Gradskog vijeća donesena je odluka da će se u infrastrukturu uložiti 8,5 milijuna kuna.

“Iako je ovo velik korak prema realizaciji projekta na kojem radimo još od 2015. godine, ja se ne bih zaletio s nekakvom izjavom i pričom da je to gotova stvar. Na odličnom smo putu, ali se stvari lako mogu i zakomplicirati pa ćemo biti oprezni. Želio bih zahvaliti gradonačelniku i vijećnicima što su se ovako brzo sastali i dali suglasnost za ovaj projekt koji će, kada se realizira, biti na korist svim mještanima. Doradili smo projekt, po njemu bi se trebali stvoriti uvjeti za igranje 3. HNL, radile bi se dodatne svlačionice, tribine s 200 sjedećih mjesta, uređenje društvenog doma i još dosta toga”, rekao je za Sportalo predsjednik Dinama Tomislav Čabraja.

Nastavak je ovo ulaganja Grada Požege u sport, ali možemo reći da ima još najava pojačanih ulaganja.

Nakon što se krenulo u izgradnju sportske dvorane nasuprot stadiona Slavonije, uz Cesarićevu školu, Grad je pod gradonačelnikom Puljašićem u ozbiljnoj pripremi projekta za stadion Slavonije koji će doživjeti temeljitu rekonstrukciju, pomalo u tajnosti se sprema i veliki projekt na Vilarama, uređuju se i popravljaju nedostaci na Rekreacijskom centru u Požegi.

Uređen je nedavno stadion Croatije u Mihaljevcima. Ipak, ovaj projekt u Vidovcima je kruna dosadašnjih ulaganja u sport i najbolji primjer da se do velikih, kapitalnih projekata može i bez kredita i puno vlastitih sredstava, piše Sportalo.

“Ovo je jedna prekrasna priča, s rekreacijskim centrom u Vidovcima, i za lokalne ljude iz prigradskog naselja, ali i za čitav grad. Smatram da je ovo jedna izvrsna stvar gdje smo pokazali da se dobrim radom i lobiranjem može doći do sredstava za ovakve projekte i proći na natječajima”, rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Grad Požega uložit će 1,5 milijun kuna

Projekt je odavno planiran, prije dvije godine GV je dalo suglasnost za ovaj projekt, a projekt se sada našao na inicijalnoj rang-listi Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je odobreno sufinanciranje unutar Mjere 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

U međuvremenu je došlo do izmjena opisa projekta pa je bilo potrebno izmijeniti i suglasnost iz 2017. godine i dostaviti ju u kratkom roku. Novom odlukom povećana je i procijenjena vrijednost ulaganja sa 7,1 milijun iz 2017. godine na 8,5 milijuna kuna jer je kroz novi natječaj bilo moguće prijaviti i opremu.

Potpora bi iznosila oko 7,4 milijuna kuna, dok će ostatak od 1,1 milijuna financirati Grad vlastitim sredstvima.

VJERUJETE LI U OVO PROKLETSTVO? Ramsey zabio gol, a danas preminula velika pjevačka zvijezda!

Komentari

komentara

« Povratak