PREKRASNO: Pogledajte u kakvim dresovima danas igra Dinamo!

FOTO:

Vječni derbi Dinama i Hajduka imat će i humanitaran značaj. Naime, svi dresovi igrača Dinama, njih 23, s logotipom vukovarskog Vodotornja, ići će na humanitarnu aukciju u organizaciji 24sata i Dinama za pomoć malenom Šimunu Stojanoviću, koji se na Floridi oporavlja od operacije. (24sata)

Aukcija počinje u subotu, a sve informacije moći ćete pronaći na 24sata. Trajat će sedam dana. Početna cijena unikatnih dresova bit će 500 kuna. Dresovi su napravljeni u spomen na 28. godišnjicu pada Grada heroja – Vukovara.

Šimun je dječačić iz Županje koji boluje od spine bifide, rascjepa kralježnice, te su ga u rujnu u bolnici St. Mary u West Palm Beachu na Floridi operirali. U zahvatu koji je trajao čak devet sati amputirali su mu lijevu natkoljenicu, koja ranije nije imala funkciju, rekonstruirali mu kuk i desno stopalo. Nakon što su skinuli gips, počela je izrada proteze za dječakovu lijevu nogu.

Mališan je inače veliki navijač Dinama te će u Americi biti do sljedeće godine, sve kako bi ubuduće mogao bezbrižno hodati.

– Tata Tomislav Šimunu je uspio naći prijenos Dinamove utakmice, smišljao je sve načine da malenom skrene misli s teške operacije. Navijali smo, skakali, samo da Šimun ne misli na bolove – ispričala nam je majka Martina (33) nakon Dinamove utakmice protiv Atalante.

Vijest o malom Šimunu je došla i do igrača Dinama, ali i do 24sata, koji su mu čestitali drugi rođendan i tako pokazali da su uz njega na njegovom putu ka brojnim budućim koracima.

Prekrasna gesta, zar ne?

Mundo Deportivo: Ovako izgleda plan Barcelone za kupovinu igrača u 2020.

Komentari

komentara

« Povratak