PREOKRET OKO ŠUTALA: Englezi i Španjolci ga žele oteti Leipzigu

FOTO:

Transfer Josipa Šutala (22) iz Dinama u Leipzig bio je ovog ljeta na pragu dogovora. Dinamo je trebao dobiti 18 milijuna eura i još do sedam milijuna mogućih bonusa, a plan je bio da Šutalo u Njemačku ode na ljeto sljedeće godine.

Leipzig ga je htio kao zamjenu za Joška Gvardiola, čiji je transfer u Chelsea za ljeto 2023. također bio pred dogovorom, no kako on ipak nije realiziran, tako su Nijemci malo prikočili i sa Šutalom.

Sada će tu situaciju pokušati iskoristiti drugi klubovi. Kako javlja najpoznatiji stručnjak za transfere Fabrizio Romano, u priču su se uplela “više od tri kluba”, uključujući iz Engleske i Španjolske. Svi oni Šutala smataju vrhunskim talentom i u narednim će se mjesecima voditi razgovori oko njegove budućnosti, dodaje Romano.

Osim vrhunskim partijama u Dinamu, Šutalo se prometnuo i igrama u hrvatskoj reprezentaciji. Bio je odličan u pobjedama nad Danskom i Francuskom u lipnju, a i sinoć je protiv Danaca odigrao svih 90 minuta u stoperskom tandemu s Joškom Gvardiolom. Iako je njegovo pogrešno dodavanje prethodilo pogotku Eriksena, Šutalo je ozbiljan kandidat za prvih 11 na Svjetskom prvenstvu.

Šutalo će, prema svemu sudeći, postati jedna od najvećih prodaja u povijesti Dinama. Za više od 20 milijuna eura prodani su tek Marko Pjaca (29.4), Dani Olmo (29) i Luka Modrić (22.5). Šutalo je izdanak Dinamove škole nogometa, a prvu pravu prvoligašku sezonu odigrao je 2020./21. na posudbi u Istri. Nakon toga se vratio na Maksimir i vrlo brzo postao glavni igrač obrane.

BOMBA IZ SUSJEDSTVA: MATJAŽ KEK SE VRAĆA U HRVATSKU!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak