PRESEDAN U POVIJESTI SVJETSKIH PRVENSTAVA: Francuzi najavili bojkot!

FOTO:

Za nešto više od mjesec dana počinje prvo „zimsko“ svjetsko prvenstvo u Kataru. Upravo je termin odigravanja, ali i činjenica da su u Katar najavljene brojne zabrane za navijače – mnogi su revoltirani.

Francuski bojkot

Nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će po mnogim stvarima drugačije od svih dosadašnjih. Prije svega, igra se u „zimskom“ terminu. Nadalje, Katar je s obzirom na svoju kulturu i religiju uveo brojna ograničenja, izmeđuostaloga navijačima se neće točiti alkoholna pića. Mnogo je poliemike bilo i oko nehumanih uvjeta rada radnika koji su sudjelovali u izgradnji infrastrukture za ovaj Mundijal.

Brojni Savezi su najavili svojevrsne načine bojkotiranja domaćina, no Francuska je kao država otišla korak dalje. Naime, u Francuskoj neće biti uživo prijenosa na trgovima tijekom Mundijala, kao što je to bio slučaj ranije. Također, neće biti organiziranog gledanje utakmice i navijanja, čak ni kada igra reprzentacija Francuske. Ovakvu su odluku potvrdili brojni francusko gradovi, a posljednji u nizu je i Pariz.

Ondje neće biti velikih ekrana na trgovima i u parkovima, a smanjit će se i broj dopuštenih posjetitelja u lokalima. Iz gradske uprave Pariza su objavili:

„Igranje zimi je van svake pameti. To nema smisla. Nećemo dozvoliti da se naši navijači smrzavaju vani, tako da je konačna odluka da okupljanja neće biti na trgovima i ulicama tijekom Svjetskog prvenstva.”

Komentari

komentara

« Povratak