PRIJEDLOG PREDSJEDNIKA JE PROŠAO: Igrači hrvatskog prvoligaša prihvatili smanjenje plaće!

FOTO:

Nakon završetka koronavirusa sasvim je izvjesno kako će uslijediti recesija u svijetu. To se dakako odnosi na nogomet koji neće ostati pošteđen, neki klubovi su već odlučili kako će igračima srezati plaće, najnovija je vijest kako se to događa u NK Osijeku.

Predsjednik Ivan Meštrović je prije par dana zatražio od igrača da se odreknu pola svojih primanja iz solidarnosti. 25 posto plaće će biti smanjeno bespovratno dok će 25 posto plaće biti vraćeno kada se situacija konsolidira. Nakon pregovora, igrači su na čelu s kapetanom Miletom Škorićem odlučili izaći u susret svom klubu.

“Shvaćamo situaciju u kojoj smo se svi našli. Bit će svega u razdoblju koje slijedi, nekima i teže nego nama, kažu, bit će i otkaza, ljudi će ostajati bez posla, pa i primanja. Mi smo u povoljnijem položaju kao nogometni profesionalci, ali bez obzira na to tko što mislio i kakve predrasude o nama imao, ni mi nemamo zalihe u novcu da možemo reći da smo se osigurali. Nedostajat će i nama, nekom više, nekom manje, ali u istom smo problemu i shvaćamo okolnosti u kojima se nalazimo.” – prenosi Škorićevu izjavu portal SiB.hr

Predsjednik Meštrović je jako zadovoljan što je prijedlog urodio plodom.

“Drago mi je da su naši igrači i klupski djelatnici svi, od prvog do zadnjeg, prihvatili smanjenje svojih primanja, svjesni težine i okolnosti u kojima smo se našli.” – izjavio je čelnik prvoligaša s Drave.

Komentari

komentara

« Povratak