PRIJETI NAM PRAVA BALKANSKA SKUPINA: Evo protiv koga bi Hrvatska mogla igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali da se ždrijeb održava danas…

FOTO:

Danas je poprilično odjeknula vijest kako Hrvatska nogometna reprezentacija više nije u top 10 prema FIFA-inom rankingu. Prema novoj tablici Vatreni su pali s 9. na 12. mjesto.

To je itekako bitan podatak jer krajem godine imat ćemo ždrijeb kvalifikacijskih skupina za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će se igrati u SAD-u, Meksiku i Kanadi. Točnije, ples kuglica će se održati početkom prosinca ove godine.

Još se ne zna hoće li UEFA jakosne skupine određivati prema FIFA-inom ili prema renkingu u Ligi nacija. Ako se bude koristio FIFA-in renking, Hrvatska će biti na osmom mjestu u poretku europskih momčadi, a prvih 12 ima status nositelja u kvalifikacijama.

Osim Hrvatske, u prvoj jakosnoj skupini su Francuska, Engleska, Španjolska, Belgija, Nizozemska, Portugal, Italija, Njemačka, Švicarska, Danska i Austrija. U prijevodu, s aktualnim stanjem znači da Hrvatska ne može igrati protiv iznad navedenih reprezentacija. No, zato postoje prave mine u drugoj i trećoj jakosnoj skupini.

U drugom potu su Ukrajina, Turska, Poljska, Švedska, Wales, Mađarska, Srbija, Slovačka, Rumunjska, Češka Republika, Škotska i Norveška. U trećem potu su Slovenija, Grčka, Irska, Finska, Albanija, Gruzija, Island, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Sjeverna Irska, Bosna i Hercegovina i Izrael. Onda slijede puno slabije reprezentacije. Ono što je fascinantno je podatak da je moguće izvući pravu ex Jugoslavija skupinu: HRVATSKA, Srbija, Bosna i Hercegovina ili Slovenija te Kosovo.

NAJBOLJA SKUPINA: HRVATSKA, Poljska, Sjeverna Makedonija, Litva i San Marino.

NAJGORA SKUPINA: HRVATSKA, Srbija ili Turska, Slovenija ili Grčka, Kosovo i Moldavija.

PA TI RADI GLUPOSTI. TURSKI JUNAK ŽESTOKO KAŽNJEN ZBOG DESNIČARSKOG SIMBOLA!

 

Komentari

komentara

« Povratak