PROBLEMI ZA BIJELE: Hajduk drugu godinu zaredom završio u minusu!

FOTO:

Hajduk večeras u 19:30 gostuje kod Osijeka u velikom derbiju 29. kola HNL-a. Osijek bi pobjedom zadržao korak za vodećim Dinamom, dok bi Hajduku poraz vjerojatno značio kraj šampionskih ambicija. Splitski klub je u danima uoči utakmice poslao poziv na redovnu skupštinu.

U pozivu koji je upućen članovima stoji da je HNK Hajduk š.d.d. 2021. godinu završio s gubitkom od 28.788.354,68 kuna pa je tako splitski klub drugu godinu zaredom završio u minusu. U 2020. godini Hajduk je poslovao s 21.8 milijuna kuna gubitka što je okruglih 50 milijuna kuna minusa u dvije godine.

U točkama dnevnog reda stoji da je utvrđen spomenuti gubitak te da uprava društva predlaže da se cjelokupni gubitak koji je ostvaren u poslovnoj 2021. godini pokrije iz budućeg očekivanog dobitka te da odluka stupa na snagu danom donošenja.

Iako nije potrošio puno na transfere igrača, Hajduk je na početku sezone te u zimskom prijelaznom roku doveo ukupno 12 igrača od kojih većina ima i više nego dobre ugovore. U klubu su puno toga temeljili na budućim prodajama, prvenstveno Stipe Biuka, no mladi Hajdukov talent ove sezone ne igra ni približno kao prošle i Hajduk će teško za njega dobiti onoliko koliko je namjeravao.

Splitski klub je prošlo ljeto prodao Stanka Jurića Parmi za dva milijuna eura, a ukupno 1.2 milijuna eura dobio je za Jaira, Marina Jakoliša i Leona Krekovića. Izvješće u velikom minusu dolazi u trenutku kad se Hajduk nalazi na četvrtome mjestu HNL-a.

Komentari

komentara

« Povratak