Pročitajte odlično priopćenje predsjednika Hajduka: Ošto osuđujemo nerede na Poljudu!

FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL

Predsjednik Hajduka Ivan Kos obratio se javnosti nakon što su se malo slegli dojmovi jadranskog derbija i cijele serije incidenata koji su ga obilježili, na žalost više i od same igre i rezultata. U prilično izravnoj izjavi Kos je među ostalim kazao i kako frustracije zbog nepravilnosti u hrvatskom nogometu ne smiju postati opravdanje za kršenje zakona i nasilje.

Ivan Kos objasnio

Hajduk je narodni klub, a kao takav pozvani smo, više nego uprave ijednog drugog sportskog kolektiva, voditi ga na temeljima ispravnosti, poštenja, profesionalnosti i demokracije. Stoga moramo poslati jasnu poruku da se protivimo svim oblicima nasilja na stadionu i izvan njega, totalitarističkim i šovinističkim uzvicima, prekidanju utakmica i ugrožavanju sigurnosti bacanjem bengalki ili ulaskom na teren, a svemu tome smo svjedočili na subotnjem jadranskom derbiju.

Za Hajduk navijaju i za njega žive navijači svih dobnih skupina, vjeroispovijesti, nacionalnosti i boja kože, različitih političkih uvjerenja i stupnja obrazovanja. Uvjereni smo da ne postoji klub u Hrvatskoj, a ni mnogo šire, koji na ispravnim vrijednostima okuplja toliko različitih ljudi.

I kao što smo dosljedni u upozoravanju na nepravilnosti u hrvatskom nogometu i u borbi u kojoj je Hajduk sa svojim navijačima jako često sam, iako su promjene koje tražimo na korist svih, tako sada nećemo zatvarati oči i uši pred činjenicom da su se na Poljudu dogodile stvari za osudu. Bilo kakvo iskazivanje mržnje ili nesnošljivosti prema različitosti je potpuno neprihvatljivo i izravni je napad na naš Klub. Svaka ugroza sigurnosti na stadionu, prema bilo kome: gledateljima, gostujućim igračima i delegacijama, sucima ili djelatnicima drugih službi, protivna je Hajdukovim interesima. Frustracije zbog nepravilnosti u hrvatskom nogometu ne smiju postati opravdanje za kršenje zakona i nasilje!

Borba za čisti nogomet traje predugo i iako nekada izgleda kao da se apelima, prosvjedima pa čak i zakonskim rješenjima ništa ne mijenja, nećemo odustati od borbe isključivo zakonom dopuštenim sredstvima i na to pozivamo sve koji nogometu žele dobro. Cesta kojom idemo je duga, ali je jedina ispravna i jedina koja vodi do cilja. Biti ispravan pod bilo koju cijenu je naš jedini put. I zbog toga Hajduk živi vječno.’

Komentari

komentara

« Povratak