PRODAJE CHELSEA, ALI OSTAJE U NOGOMETU: Abramovič kupuje velikana starog 123 godine!?

FOTO:

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, jedno od najspominjanijih imena je ruski milijunaš i vlasnik Chelsea, Roman Abramovič.

Nova „medijska patka“ ili?

Roman Abramovič se preko noći našao na listi ruskih bogataša koji su pod sankcijama zbog napada Rusije na Ukrajinu. On je prije nekoliko dana donio odluku o prodaji Chelseaja, a pri tom je od svojih suradnika zatražio da osnuju dobrotvornu zakladu u koju će se donirati cijeli prihod od prodaje. Zaklada će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Iznos koji Rus traži za Chelsea navodno iznosi oko dvije milijarde eura.

Ipak, prodaja Chelsea nakon gotovo 20 godina ne znači i Abramovičev odlazak iz nogometa. Štoviše, pojavila se vijest kako bi mogao kupiti kultni južnoamerički klub.

U pitanju je brazilski velikan star 123 godine, Vasco de Gama. Ovaj je navodno njegov novi cilj jer želi ulagati daleko od napatosti koje su trenutno prisutne u Europi.

Inače, Vasco de Gama trenutno nastupa u brazilskoj Seriji B. Usprkos tome, može se pohvaliti da je četvorostruki prvak Brazila. Posljednju titulu naslova prvaka ossvojili su 2000., dok su pobjednici Kupa Brazila bili 2011. godine.

Komentari

komentara

« Povratak