Progovorio mladić uhićen nakon nereda na autocesti: ‘Bilo je užasno, policajci su ih natukli kao…”

FOTO:

Prije 18 dana, nakon utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru, dio navijača Torcide napao je na autocesti A1 na odmorištu Desinec policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu.

Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca. MUP je na press konferenciji u nedjelju istaknuo da je ovo bila utakmica visokog rizika, kojoj su oni jako ozbiljno pristupili. Rečeno je da je organizator utakmice jasno naveo pravila ulaska na stadion i unošenja transparenata, no navijači Hajduka su se na to oglušili.

U petak je Nova TV objavila razgovor s jednim 21-godišnjim navijačem Hajduka, kojemu je to bio prvi odlazak na utakmicu. On je jedan od četvorice koji su se zatekli u koloni i neredima na autocesti i završili u istražnom zatvoru. “Bio sam 17 dana u istražnom zatvoru, osjećam se zgroženo”, rekao je.

Kaznenu prijavu policije protiv njih četvorice tužiteljstvo je odbilo pa su pušteni na slobodu.

“U Remetincu sam preživio strašenje policajaca koji su nam govorili da ćemo biti pet godina u zatvoru, lupanje pendrecima po vratima pa ta pusta strašenja”, rekao je mladić koji je i opisao što se dogodilo te noći na autocesti:

Mi kad smo prošli Lučko počeli su nas kombiji prestizati – to su bili naši članovi Torcide i odjednom se kolona zaustavila i počeli su baklje bacati”, izjavio je.

Mladić i njegovo društvo snimali su sve što se događa, pa i ponašanje policajaca.

“Gledali smo kako tuču ovaj kombi ispred nas, to je bilo stvarno užasno gledati. U tom kombiju su bila dva neka mladića, policajci su ih natukli kao životinje, svi su jaukali. Policajac je došao, bubnuo nam po prozoru, izvukao nas iz auta i dok nas je vadio van tukao nas je pendrekom i kad nas je bacio na tlo pogodio nas još nogom u rebra”, ispričao je pa rekao što misli o navijačima koji su sudjelovali u neredima:

“Meni je više krivo što su oni pobjegli, a nas ostavili tamo da dobijemo po sebi ni krivi ni dužni. Samo znam da nitko od nas nije huligan. Gledajući kako naši roditelji doma plaču, znaju da su im djeca ni kriva ni dužna završila u zatvoru – ni nama nije bilo, a kamoli njima. I mi smo plakali u onim ćelijama.”

BOMBA OD TRANSFERA: LOVRO MAJER RADI TRANSFER KARIJERE?

Net.hr

Komentari

komentara

« Povratak