PROMJENE U MAKSIMIRU: Evo koji igrači su blizu odlaska!

FOTO:

Dinamo Zagreb završio je svoju europsku avanturu porazom na gostovanju kod engleskog Chelseaja. U skupini Lige prvaka gdje su još bili Milan i Salzburg osvojeno je solidnih četiri boda. Moglo se i više, ali i ovo je skroz korektno.

No, kako dalje? U Maksimiru se prije svega nadaju kako će obraniti naslov prvaka Hrvatske, ali isto tako ekipa će doživjeti neke promjene. Prema pisanju SN najbliži odlasku je branič Josip Šutalo za kojeg Dinamo može tražiti zaista golemi iznos.

Osim njega, opet se otvara pitanje prodaje igrača koji su definitivno zvijezde Dinama, a to su vratar Dominik Livaković te napadač Bruno Petković. Tu se spominju i kapetan Arijan Ademi te Mislav Oršić za kojeg opet ima raznih upita. Tu su još Lauritsen, možda Perić i Emreli, a SN dodaju Theophila i Dilavera koji praktički ni ne igraju.

U neformalnim razgovorima može se čuti kako u Senzenovoj generaciji, koja je također ispala iz juniorskog LP-a, odskače jedino Gabrijel Rukavina, koji bi na zimskim pripremama trebao dobiti priliku, no jedan je od rijetkih za koje su sugovornici spremni reći da je on – taj.

Drugi ešalon igrača koji se nada svojoj prilici nalazi se na posudbama, a među njima u ovome času najbolje figurira Niko Janković, koji se teše pod paskom Sergeja Jakirovića u Zrinjskom. Uz njega, pogotovo ako ode Petković, napredovati možda može i Sandro Kulenović, a s posebnom se pozornošću prati i progres vratara Nikole Čavline…

Naravno, prije svih, svojih pet minuta čekaju i stanovnici “plave” momčadi, poput Marina, Menala, Štefulja, Bulata… a punu afirmaciju i Martin Baturina, koji bi trebao biti i vođa nove generacije. Ali, također i Bočkaj, Drmić i Emreli, trio koji nije najzadovoljniji statusom i minutažom. Uz sada već etablirane Mišića, Ljubičića, Špikića, pa i Boška Šutala, čiji će povratak nakon ozljede biti pravo malo pojačanje, Dinamo neće trebati kupovati “na kile”, ali ono što izabere, morat će imati prizvuk pojačanja.

Komentari

komentara

« Povratak