PROPALO PREUZIMANJE: Austrijanac koji je želio uložiti u Cibaliju otkrio što se dogodilo…

FOTO:

Nedavno je stigla priča kako će Cibalia Vinkovci dobiti novog vlasnika, ali prema posljednjim informacijama sve je propalo.

Naime, klub iz Vinkovaca želio je kupiti austrijski biznismen koji se zove Eduard Brunner. On je vlasnik Team One Invest Consulting Grupe koja ima sjedište u Keniji. Brunner Cibaliju navodno smatra posebnim klubom s bogatom tradicijom i htio je preuzeti klub, no pregovori su propali. U razgovoru za portal Vinkulja.hr Brunner je otkrio što se dogodilo:

“Imam osjećaj da su me htjeli prevariti. A osjećaj me rijetko prevari”, rekao je Austrijanac. Naime, iz Cibalije poručuju kako im je Brunner pokušao u posljednjim satima prijelaznog roka uvaliti četiri afrička igrača. Austrijanac to nije negirao:

“Istina, poslao sam podatke o igračima da im se napravi viza za ulazak u Hrvatsku, što mi je bilo obećano da će biti učinjeno. A ja sam se obavezao da ću, kada igrači dobiju vize, uplatiti iznos od 50.000 eura koji je dostatan za njihove jednogodišnje troškove. No, vize su im odbijene s obzirom na to da klub nije solventan, odnosno da je klupski račun blokiran.”

“Nazvao sam predsjednicu Deu i zamolio da se igrači registriraju bez ugovora jer je prijelazni rok bio pri kraju. No, ona je inzistirala na uplati tih 50.000 eura. Bio sam spreman na to, jasno sam to i naglasio, uz napomenu da mi Grad Vinkovci bude jamac da će mi novac biti vraćen ako igrači ne dobiju vize ili mi ne uđemo u klub. To je odbijeno.”

Potom nastavlja: “Predložili smo da tih 50.000 eura deponiramo kod odvjetnika ili javnog bilježnika, ali ni to nije prihvaćeno. Predsjednica je uporno inzistirala na tome da se novac uplati na blokirani račun, pretpostavljam s ciljem njegove deblokade. Zaključio sam iz svega da je njima primarni cilj moj novac, a ne posao i razvoj kluba.”

“A zaključio sam i to da u Vinkovcima ne postoji istinska želja da itko uđe u klub. Jedino možda kod gradonačelnika, ali kod ove tri dame s kojima smo moj odvjetnik i ja u srijedu održali videokonferenciju to nisam vidio.”

Za analizu utakmice Slaven Belupo – Šibenik kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak