Prosinečki usporedio Dinamo i Zvezdu, evo koji je po njemu u ovom trenutku veći klub

FOTO:

Robert Prosinečki dao je intervju za Sport Klub u kojem je pričao o Dinamu, Crvenoj zvezdi, hrvatskoj i srpskoj reprezentaciji i mogućnosti formiranja zajedničke lige. Tema je bila i Svjetsko prvenstvo u Kataru u studenom i prosincu, a legendarni veznjak, koji je s Hrvatskom slavio svjetsku broncu 1998., siguran je da Hrvatska može do dobrog rezultata.

“Hrvatska uvijek može, pričamo o trećem i drugom na svijetu! Reprezentacija ima kult, samo jednom se nije uspjela domoći velikog natjecanja. Tradicija nalaže visok plasman, rađaju se novi, talentirani dječaci, vrijedni velike scene. Grupa, Kanada, Maroko, Belgija, proći će se bez problema. A poslije, u nokaut-fazi, sve je moguće”, siguran je Prosinečki, koji je prokomentirao i riječi Jana Oblaka, koji je rekao da bi Jugoslavija mogla “na krov svijeta”:

“Teške teme, priče za širu diskusiju. I uvijek se provlače. Da se ne bavimo pričama što bi bilo… Obje reprezentacije imaju odlične momčadi, blizu je bila i Makedonija. Pobjedom nad Njemačkom i Italijom dokazala je pomak s generacijom spremnom da se bori. Fokus uvijek ostaje na Hrvatskoj i Srbiji, moći će u Kataru daleko dogurati. Realnost je Hrvatsku dovela na drugo mjesto.”

O jakoj regionalnoj ligi, u kojoj bi se natjecali klubovi s područja bivše Jugoslavije, rekao je:

“Ponovno još jedna ozbiljna, teška tema. Za nešto se mora igrati. Ne ide priča jednostavno. Čekaj malo… Raspustila bi se natjecanja, momci i klubovi se za nešto moraju boriti! Prva sezona imala bi superzanimljiv izgled, a poslije? Razmišlja li netko o tome? Iz lige, ma kako se zvala, Balkanska, Jadranska ili što već, mora se negdje izaći, u Ligu prvaka, Europu…

Ne zaboravimo ni aktualan trenutak. Hrvatska ima odličnu ligu od deset klubova. Osijek stabilan, Rijeka dobra, sve bolji Hajduk, normalno i Dinamo. I onda se pojavi Lokomotiva, spremna da pobijedi svakog, bez obzira na ime i prezime protivnika. Problem Srbije je preglomazna liga, kvaliteta se razjedinila”, dodao je pa odgovorio na pitanje o “klupskom vladaru jugoslavenskog nogometa”.

“Dinamo malo duže traje, i to u kontinuitetu. Europa, Liga prvaka, transferi igrača istaknuli su ga na poziciju broj jedan. Zvezda se sada vratila, nadam se da će trajati dugo, dugo… Naravno, uz pune tribine”, zaključio je Prosinečki.

SLUŽBENO: BORUSSIA DORTMUND DOVELA HRVATA!

Komentari

komentara

« Povratak