PROZVAO GA PROPALICOM: Bivši agent brutalno popljuvao jednog od svojevremeno najvećih nogometnih talenata!

FOTO:

Da za svjetski uspjeh nije dovoljan samo talent govore brojni primjeri propalih nogometnih zvijezda. Jedna od njih je i Francuz, tuniškog podrijetla…

Propali talent

Igrač od kojeg je nogometna javnost jako puno očekivala definitivno je Hatem Ben Arfa. On je svojim potezima oduševljavao publiku i dizao tribine na noge i mnogi su mu predviđali zvjezdanu karijeru. Na žalost, Ben Arfa se nikad nije uspio upisati među najveće, a razlozi su brojni; od nediscipline i neslaganja s trenerima, pa do lijenosti.

Njegov bivši agent Frederic Guerra opisao ga je kao najvećeg nogometnog otpadnika.

„Radi se o psihološkoj stvari od djetinjstva. Bio je kralj, kralj, kralj… Svi su mu uvijek govorili da zaslužuje samo najbolje, a nitko ga nije upozorio da za to mora naporno raditi…“, započeo je Guerra pa nastavio:

„Bio sam siguran da imam igrača koji će, ako mu poradimo na umu, osvojiti Zlatnu loptu. Bio je jako talentiran. Sada je postao ogroman otpadnik, možda i najveća nogometna propalica u 21. stoljeću.”

„Postoji mnogo igrača kojima je vrlo rano rečeno da su biseri i na kraju su i uspjeli. Cristiano Ronaldo je rano postao veliki radnik, Karim Benzema je krenuo potpuno istim putem… Potreban je rad, talenat nije dovoljan.”

Guerra je kritizirao i Arfinog savjetnika i predstavnika, Michela Ouazinea:

„Michel Ouazine (savjetnik i predstavnik) mu je rekao da je talent dovoljan. Sjećam se da ga je jednom u Marseilleu Didier Deschamps stavio na klupu, a Michelova je reakcija bila: ‘Stavio ga je na klupu jer ne igra obranu. Pa od budućeg osvajača Zlatne lopte ne treba tražiti da igra obranu’. Naravno, Ben Arfa je to čuo i umislio se.“

„Na žalost, Hatem sada ima 35 godina, ali će cijeli život imati 17 godina. On je dijete. Siguran sam da bi se neki psihijatri dobro zaokupili slučajem kao što je on.“, zaključio je Guerra.

Komentari

komentara

« Povratak