PRUŽA IM SE FANTASTIČNA PRILIKA: Zrinjsko doznao protivnika u play-offu Konferencijske lige!

FOTO:

BiH prvak Zrinjski je nakon domaće pobjede od 1:0 i 1:1 remija u Kazahstanu izbacio Tobol i prošao u play-off za ulazak u skupinu Konferencijske lige. Prvak Bosne i Hercegovine je već sada postigao najveći uspjeh u povijesti kluba, a eventualnim ulaskom u skupinu bi ispisao povijest bh. nogometa.

Nijednom klubu dosad to nije uspjelo, a ni momčadi koju vodi Sergej Jakirović to neće biti lak zadatak jer će joj protivnik u play-offu biti slovački Slovan iz Bratislav kao gubitnik iz dvoboja 3. kola kvalifikacija za Europa ligu. Slovan je nakon 1:1 u regularnom dijelu, 1:1 u produžecima te pet serija penala izgubio od grčkog Olympiakosa.

Zrinjski je kao prvak u BiH dobio 260 tisuća eura, a za ispadanje u prvom pretkolu Lige prvaka zaradio je još 100 tisuća eura. Momčad Sergeja Jakirovića zaradila je još 750 tisuća eura prolaskom u treće pretkolo Konferencijske lige. U drugom je izbacila Tiranu. Prolaskom Tobola zaradila je dodatnih 850 tisuća eura.

Kad se sve zbroji, Zrinjski je zaradio gotovo dva milijuna eura od Europe, točnije, 1.96 milijuna eura. Ogroman je ovo novac za klub iz Bosne i Hercegovine i Zrinjskom tamo nitko neće moći parirati ove sezone zbog tolike zarade. Borac iz Banje Luke zaradio je 250 tisuća eura, Velež 450 tisuća, a Tuzla City ukupno 550 tisuća eura od europskih kvalifikacija.

Komentari

komentara

« Povratak