PRUŽA SE SJAJNA PRILIKA: Hrvatski trener preuzima talijanskog prvoligaša?

FOTO:

Prema posljednjim informacijama talijanskog portala, Bolognin sadašnji trener Roberto Donadoni (54) na koncu bi tekuće sezone nakon dvije i pol godine obnašanja dužnosti mogao napustiti klub.

Hrvat na klupi Bologne?

Kao potencijalni nasljednici nekadašnjeg izbornika talijanske reprezentacije te Parminog i Napolijevog trenera spominju se Davide Nicola (45) i Ivan Jurić. Obojica su trenutačno bez trenerskog angažmana.

Ivan Jurić dobro je poznato ime talijanskog nogometa. Igrajući za Crotone (2001. – 2006.), pa Genou (2006. – 2010.) u kojoj se umirovio, na Apeninskom poluotoku privrijedio je svojevrsni legendarni status. Osim spomenutih talijanskih klubova, nastupao je za Hajduk, Sevillu i Albacete.

Nakon umirovljenja posvetio se trenerskom poslu pa je isprva bio pomoćnik Giana Piera Gasperinija u Genoi, Interu i Palermu. Samostalnu karijeru započeo je krajem rujna 2013. godine kao glavni trener Genoinog juniorskog tima. S Crotoneom je 2016. godine izborio povijesnu prvoligašku promociju, a početkom studenoga protekle godine smijenjen je u Genoi zbog rezultatske krize.

Znate li tko je najbogatiji nogometaš na svijetu? Ne, nije Cristiano Ronaldo, nije Messi, nije Beckham…

Komentari

komentara

« Povratak