PRVA PRESICA U NJEMAČKOJ: Evo što je izbornik Dalić poručio navijačima

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je stigla u Njemačku, a na trgu u gradiću Neuruppinu po dolasku joj je priređen veličanstven doček. Dalića i igrače primili su domaćini na glavnom gradskom trgu na čelu s gradonačelnikom Nicom Ruhleom i predsjednikom nogometnog saveza Brandenburga Jensom Kadenom, uz hrvatskog veleposlanika Gordana Bakotu.

Nakon dočeka izbornik Dalić je stao pred novinare. Prvo pitanje je bio komentar utakmice protiv Portugala.

“Pripremna utakmica, dobar putokaz za dalje. Donijela nam je samopouzdanje za dalje. Želimo li dobiti Španjolsku, moramo dati više nego protiv Portugala. Ipak, protiv Portugala smo vidjeli puno lijepih stvari. Sretni smo s pobjedom, ali ovo je ipak bila samo prijateljska utakmica. No, ponavljam, od rezultata me više veseli način na koji smo igrali.”

Iduće pitanje je bilo vezano za doček u Neuruppinu.

”Jako lijepo su nas dočekali. Hrvati su pokazali što im znači naša reprezentacija. Svjesni su što mi radimo za Hrvatsku, za našu državu. Svjesni smo očekivanja naših navijača. Velika su nam podrška i nadam se da ih nećemo razočarati. Veseli me to i hvala im puno.”

Koliko će teško biti izbjeći euforiju?

Iskusni smo. Šest godina smo živjeli na takav način. Naravno da nam godi ovo, ali moramo imati privatnost i mir. Svjestan sam da svi navijači žele potpis, sliku, ali to je jako puno ljudi. Prošli smo puno toga i najvažnije je zadržati mir. Hvala vam svima, ali jedna molba – imajte razumijevanja, treba nam mir.

Planovi za Španjolsku?

Svaka utakmica koja nas čeka bit će drugačija. Trebat će drugačija taktika. Za Španjolsku trebamo biti bolji nego protiv Portugala. Veseli me što su svi koji su ušli pokazali da na njih možemo računati. Veseli me i Ivan Perišić, koji je u pola sata pretrpio par muških duela. Nećemo puno lutati, znamo put i taktiku za Španjolsku.

Trebat će nam čvrst blok, trebat ćemo izbjeći situacije kao kod gola Portugala. Ni u jednom trenutku se nećemo raspasti. Veseli me igra u napadu. Tražit ćemo igru od golmana, bez preskakanja. Mirnoća nam treba u obrani. Još nismo radili na prekidima, ali to nas sad čeka. Ladić je gledao Španjolsku, čeka nas analiza.

Oko sastava ćemo još vidjeti. Ovo s Portugalom je bilo jako dobro. Vidjet ćemo. Nadam se da ćemo biti impresivni u subotu. Ovo jučer ne znači puno. Španjolska je sjajna reprezentacija, puna mladih igrača. No, i mi imamo dobru ekipu. Čeka nas veliki rival, ali i mi smo dobri.

Pozicija Gvardiola na lijevom beku?

Igrao je to kod mene ranije, ljudi su govorili da je to katastrofa. Malo se šalim. Prije tri godine je iz mlade došao u A reprezentaciju. Debitirao je na Euru 2021. Svestran je, ima moć, ima snagu. Naša je procjena da na boku može napraviti puno toga. Ovo što igra u Cityju dalo nam je za pravo da tako razmišljamo. Pričali smo s njim, Joško će prihvatiti svaku poziciju gdje ga stavimo. Bit će jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu.

Cilj na Euru?

Na Eurima nismo imali rezultate kao na SP-ima. To je čudno. Nikad nakon prolaska grupe nismo dobili iduću utakmicu. To me jedino zanima, da prođemo grupu, a onda korak po korak. Puno se ekipa nada velikom rezultatu. Mi smo po vrijednosti igrača na 12 mjestu. Nećemo si stvarati pritisak, ići ćemo polako i strpljivo. Vjerujem u ovu reprezentaciju i igrače. Imamo spoj mladosti i iskustva. Vjerujemo u ovo što radimo i nadamo se dobrom rezultatu. Kao u posljednjih šest godina, radit ćemo tiho i ići korak po korak. Imamo kvalitetu, imamo iskustvo i nadam se dobrom rezultatu.

Komentari

komentara

« Povratak