PRVI ČOVJEK UEFE ŠOKIRAO SVE LJUBITELJE BARCELONE: Nećemo odustati, to je ozbiljna stvar!

FOTO:

Već tjednima, top tema u Španjolskoj je FC Barcelona i njena upletenost u podmićivanje sudaca. Oglasio se i predsjednik UEFA-e.

UEFA neće odustati

U Španjolskoj je već više tjedana jedna od glavnih tema ona vezana za Barcino potplaćivanje sudaca. Tužiteljstvo tereti FC Barcelonu te njene bivše predsjednike Josepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosella da su od 2001. do 2018. Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije, i njegovoj tvrtki platili ukupno 8.4 milijuna eura. Zauzvrat, Negreira im je delegirao naklonjene suce te jamčio da će oni suditi za nju.

I dok predsjednik Barcelone Joan Laporta tvrdi kako će klub dokazati da takve optužbe nisu istinite, u medije su procurili dokumenti koji Katalonce stavljaju u težak položaj.

Naime, oni su objavili kopije računa kojim je Enriquez Negreira častio suce koji su sudili Barceloni. Radi se o hotelskim uslugama, putovanjima, večerama i ručkovima u skupim restoranima…

O ovom se skandalu oglasio i prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin. On je izrazio zabrinutost za cijelu situaciju te je dodao kako UEFA od toga neće odustati:

„Naravno, ne mogu to izravno komentirati iz dva razloga. Prvo, jer imamo neovisno stegovno povjerenstvo. A drugo, jer se nisam detaljnije bavio ovom temom. No, mogu nešto reći. Koliko sam informiran, situacija je krajnje ozbiljna. Toliko ozbiljna da je po meni jedna od najozbiljnijih u nogometu otkako se njime bavim. Na razini španjolske lige stvar je naravno zastarjela i ne može imati konkurentske posljedice, dok je postupak u tijeku na razini španjolskog građanskog tužiteljstva. Isto vrijedi i za UEFA-u, ni tu nije ništa zastarjelo.”

Komentari

komentara

« Povratak