PRVI PUT U POVIJESTI NOGOMETA: Francuski veznjak u istom kolu nastupio za dva kluba!

FOTO:

Znate li tko je 27-godišnji francuski veznjak Valentin Eysseric? On je aktualni igrač talijanske Fiorentine, a ‘Viole’ su ga u zimskom prijelaznom roku posudile Hellas Veroni, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić.

Ovaj veznjak, koji je inače izdanak poznate Monacove škole, ušao je u povijest. Naime, Valentin je postao prvi igrač koji je u istoj ligi i u istom kolu nastupio za dva različita kluba.

Naime, francuski veznjak je prvi dio sezone igrao za Fiorentinu, a od 31. siječnja prešao je na posudbu u Jurićevu Veronu. Tu, apsolutno ništa nije čudno, no Eysseric je u dresu Viola u 17. kolu, 20. prosinca, nastupio na utakmici protiv Rome, dok je paralelno trebala biti odigrana utakmica Verone i Lazija.

Međutim, taj dvoboj je zbog Superkupa odgođen za 5. veljače te tako dolazimo do apsurdne situacije. Francuz je u međuvremenu prešao u Veronu te ubilježio 20 minuta na toj utakmici i tako postao prvi igrač u povijesti ovoga sporta koji je nastupio u istom kolu za dva različita kluba.

Pravila su definitivno nejasna što se tiče ovakvih situacija jer je ovo presedan, ali logika ipak nalaže da nije sve po propisima. Lazio definitivno ima elemenata za žalbu, no vjerojatno neće ići za tim, iako su na toj utakmici izgubili dva boda koja bi ih odvela na vrh tablice.

“Klubovi moraju odigrati 38 Serie A utakmica u sezoni te nijednu više i nijednu manje, a to se nužno ne mora odnositi na igrače. Pravila su nejasna, ali neće biti žalbe, samo upozoravamo da se status raščisti po tom pitanju kako u budućnosti ne bi bilo nedoumica”, izjavio je odvjetnik Lazija Gian Michele Gentile.

TRANSFER ŽIVOTA: MARCELO BROZOVIĆ POTPISUJE ZA NAJVEĆI KLUB NA SVIJETU!?

Komentari

komentara

« Povratak