Prvi put u povijesti SP-a u ovom sportu žena je pobijedila muškarca

FOTO:

Povijesni trenutak za pikado dogodio se jučer u Londonu u Alexandra Palaceu, gdje je 25-godišnja Fallon Sherrock postala prva žena koja je pobijedila muškarca na Svjetskom prvenstvu organizacije PDC.

Sherrock je u okršaju 1. kola pobijedila Teda Evettsa 3:2 i postala prva žena uopće koja je ubilježila pobjedu na SP-u, na njegovom 27. izdanju.

“Potpuno sam zaboravila na povijest, samo sam se fokusirala na meč. Kad sam pogodila posljednjom strelicom, tek sam tada shvatila što se dogodilo. Wow! Snimili su mi dvoboj da ga pogledam kad dođem kući”, rekla je presretna Sherrock, za koju je krcata dvorana navijala cijelo vrijeme.

Unatoč porazu kojim je ušao u povijest, 22-godišnji Evetts ostao je dostojanstven.

“Svaki put kad je trebala veliki rezultat ili pogodak za izlaz, uspjela je, ne mogu ništa prigovoriti. Svaka joj čast, apsolutno zaslužuje sve pohvale”, rekao je.

Sherrock u sljedećem kolu igra protiv 11. nositelja Mensura Suljovića, Austrijanca srpskog podrijetla.

Prije pet godina Fallon Sherrock rodila je sina Roryja, ali samo šest mjeseci kasnije dijagnosticirana joj je teška bolest bubrega, a na jednom od skorašnjih natjecanja na internetu su je nemilosrdno ismijavali zbog natečenog lica, koje je bilo nuspojava lijeka.

“Nisam se htjela zamarati time što ljudi govore ako to ne utječe na moj život. Mislim da mi je takav stav pomogao ojačati karakter”, rekla je Sherrock, kojoj su bubrezi sad puno bolje, ali i dalje pije puno vode tijekom mečeva kako bi ih pročišćavala.

POČEO JE RAT ZA OLMA: OVAJ GIGANT SPREMAN JE PLATITI VIŠE OD 30 MILIJUNA EURA!

POTPUNO ZASLUŽENO: Evo tko je postao najskuplji igrač Hrvatske!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak