PRVOLIGAŠ NA METI: Bogati milijarder ulazi u hrvatski nogomet?

FOTO:

Kako prenose Sportske novosti, poznati hrvatski prvoligaš Istra 1961 uskoro bi mogla dobiti novog vlasnika, i to kakvog! U pitanju je Dragan Šolak.

Za one koji ne znaju, radi se o bogatom srpskom poduzetniku sa švicarskom adresom, koji je nedavno globalno postao nogometno poznat jer je preuzeo vlasništvo engleskog premierligaša Southamptona. Šolak je pored brojnih tvrtki koje ima osnivač i United Grupe, koja ima pod svojim okriljem Sport klub, N1 televiziju i Novu TV.

Radi se o iznimno jakom poduzetniku na globalnoj razini, a za dojam dimenzija njegovih biznisa dovoljno je naznačiti 600 milijuna eura godišnjeg prihoda spomenute United Grupe. Mreža tvrtki i poslovnih udjela ovog rođenog Kragujevčanina je odveć složena da bismo sada išli u navođenje njegovog imetka.

Mediji su o njemu vrlo često pisali i na ovim prostorima jer je kao vlasnik Sport kluba i prava prenošenja niza nogometnih liga koje se gledaju (i) u Hrvatskoj, ali i kao vlasnik spomenutih televizijskih kuća, logično vrlo zanimljiv za javnost.

U moru svekolikih informacija koje se u pravilu vežu uz bogate poduzetnike tako je i oko Dragana Šolaka bilo mnoštvo različitih vijesti o njegovom imetku. Negdje se spominjalo prošlih par godina oko 900 milijuna eura, ali realno je da se njegovo bogatstvo može mjeriti milijardama “nečega”. Onaj koji si može dozvoliti kupiti engleskog premierligaša za stotinjak milijuna funti, sasvim sigurno ima potencijal milijardera…

No, vratimo se Puli. Zašto bi Istra 1961 bila u fokusu Dragana Šolaka ili, bolje rečeno, fonda ili tvrtke koje su povezane s kapitalom srpskog biznismena? Ključne su naravno već postojeće tvrtke u Puli, nove investicije i nedvojbeno velika sportska strast Šolaka, koji obožava golf te nogomet.

Njegovo se ime posebno spominjalo prošlih mjeseci kada su se koalicijski partneri u pulskoj vlasti (od 2021. godine) razišli oko projekta Max Stoja. Šolak je već tamo vlasnik velikog trgovačkog centra, koji je izgrađen u prostoru napuštenog kamenoloma, a nalazi se u iznimnoj zoni turistički atraktivne četvrti Stoja i blizu iznimno vrijedne bivše vojne zone Muzil.

Pored trgovačkog centra plan je izgraditi veliki hotel, stambeno poslovni kompleks, te vrlo atraktivni projekt Filmskog studija. Po tim najavama u njima bi se snimale serije i filmovi, te bi se razvio projekt regionalnog stream “igrača” po uzoru na Netflix.

Komentari

komentara

« Povratak