PUKŠTAS PROPUŠTA PROPUŠTA SVJETSKO PRVENSTVO: Trener Hajduka objasnio zašto…

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split još je jučer objavio kako je njihov supertalentirani Rokas Pukštas dobio poziv U-20 reprezentacije SAD-a kako bi sudjelovao za tu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu koje će se igrati u Argentini.

Međutim, on ipak neće biti dio te momčadi s obzirom na njegovu važnost u Hajduku. Naime, Rokas je postao prvotimac Hajduka još od početka godine, a sada su to javno pokazali Hajduk, sportski direktor i trener kluba.

“Svjetsko prvenstvo održava se od 20. svibnja do 11. lipnja, a prethodno igrači sudjeluju na pripremama koje počinju 7. svibnja i traju do početka prvenstva. U slučaju odlaska Hajdukov prvotimac bi propustio sve preostale utakmice do kraja sezone, uključujući i finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, stoga je klub u dogovoru s igračem odlučio da Pukštas ne sudjeluje na Svjetskom prvenstvu U-20 reprezentacija”, objasnio je Hajduk.

“Poziv nogometnog saveza SAD-a primili smo još 23. travnja te smo od tada razmatrali svoju odluku te smo je u konačnici donijeli u dogovoru s igračem i savezom koji ima razumijevanja za činjenicu da je Rokas standardan igrač prve momčadi. Za nas je vrlo bitan u završnici ove sezone te će ostati s ekipom kako bi mogao participirati u posljednje četiri prvenstvene utakmice te u finalu Hrvatskog kupa”, rekao je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Na konferenciji za novinare trener Ivan Leko je dobio pitanje je li on sudjelovao u odluci da Pukštas ne ide na Svjetsko prvenstvo. Leko je ovako odgovorio: “Sretan sam što sam samo trener. U svakoj ozbiljnoj organizaciji, a mi to jesmo, svatko radi svoj posao.”

Za analizu utakmice Rijeka – Istra kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak