PUNI SE BLAGAJNA: Dinamo će na sjajnom Španjolcu putem bonusa dobiti vrhunski novac!

FOTO:

Unatoč tome što je otišao iz Dinama, igre Danija Olma se i dalje prate s pozornošću. Razlog su naravno bonusi, odnosno novac koji bi Modri mogli inkasirati u slučaju da se određene stvari poklope. Mora se reći da je Olmov transfer u RB Leipzig izvrsno odrađen…Dinamo ima pravo na nekoliko bonusa putem kojih bi mogao zgrnuti ozbiljnu lovu, odmah su nakon prodaje dobili fiksnih 19 milijuna eura.

Sportske novosti donose sve bonuse koji je hrvatski prvak dogovorio nakon prodaje sjajnog Španjolca u njemačkog prvoligaša:

– svaki ulazak Leipziga u grupnu fazu Lige prvaka (u sljedeće tri godine) – dva milijuna eura;
– svako osvojeno prvenstvo Leipziga (u sljedeće tri godine) – dva milijuna eura;
– svakih 15 službenih utakmica Olma za Leipzig (minimalno po 46 minuta) – 700.000 eura, Dinamo tu ima maksimalno pravo na četiri milijuna eura:
– pravo na 20 posto ostatka od idućeg transfera (tu se oduzima sve što je Leipzig do tada isplatio Dinamu)

Dinamo je samim plasmanom Leipziga u Ligu prvaka zaradio dva milijuna eura, sada će dobiti dodatnih 700 tisuća eura jer bi Olmo trebao odraditi više od 15 službenih nastupa, slijede im prvenstveni dvoboj protiv Bayerna a onda im dolazi United. Upravo bi protiv engleskog velikana u Ligi prvaka Olmo trebao zabilježiti 15. utakmicu uz najmanje 46 minuta provedenih na terenu.

Trener Nagelsmann redovito stavlja Danija u početnih 11, bivši Dinamov dragulj se prilagodio njemačkom stilu nogometa. Za pretpostaviti je da će napraviti još jedan odličan transfer, hrvatski prvak će i u tom poslu dobiti određeni dio financijskog kolača.

Komentari

komentara

« Povratak