PUNO SREĆE: Branko Ivanković preuzeo novu reprezentaciju!

FOTO:

Bivši trener Varteksa i Dinama, Branko Ivanković, posljednje četiri godine proveo je kao izbornik Omana. S njima je prekinuta suradnja krajem mjeseca, a od danas je ‘Tanac’ je preuzeo novu, i to zaista poznatu reprezentaciju.

Naime, 69-godišnji hrvatski stručnjak postao je izbornik Kine! Legenda SuperSport HNL-a, u kojem je vodio Varteks te reprezentacije Hrvatske, u kojoj je bio prvi pomoćnik Ćiri Blaževiću, po treći put u karijeri će voditi nacionalnu momčad.

Od 2002. do 2006. vodio je Kinu, a od 2020. do 2024. Oman. Kina je angažirala Ivankovića nakon što je smijenila Aleksandra Jankovića. On je dobio otkaz nakon što Kina nije uspjela proći skupinu na Azijskom Kupu.

“U sklopu priprema za nadolazeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026., Nogometni savez je nakon procjene stručnjaka odlučio angažirati Branka Ivankovića za novog izbornika reprezentacije Kine”, navedeno je u priopćenju kineskog Saveza. Ivanković će na klupi Kine debitirati u ožujku protiv Singapura u kvalifikacijama za SP 2026. Ivanković se novim angažmanom vraća i Kinu. Tamo je naime bio trener Shandonga, s kojim je 2010. osvojio prvenstvo.

Komentari

komentara

« Povratak