Pušnik otišao na Lovrinac pokloniti se Tomislavu Iviću

FOTO:

Kolone su išle prema splitskom groblju Lovrinac, blagdan Svih svetih uvijek ima posebno mjesto u našim srcima. Među brojnim ljudima bio je i Marijan Pušnik, Hajdukov trener. Tihim glasom javio se svom nekadašnjem treneru, prijatelju iz Slovenije Jozi Piriću, alfi i omegi ženskog nogometnog kluba Marjan.

– Tražim gdje je grob Tomislava Ivića – objasnio je Pušnik držeći cvijeće u rukama.

Lijepa je to gesta slovenskog stručnjaka, koji je baš na dan Svih Svetih proslavio svoj 56. rođendan. Otkako je Pušnik stigao u Hajduk, puna su mu usta Ivića, govorio je o tome kako je išao po njega automobilom dok je veliki trener držao seminare po Sloveniji. Sada se poklonio Iviću, njegovoj veličini. Sigurno ga je, onako u tišini, zapitao kako nadvisiti Matjaža Keka. Hajduk u subotu ide na Rujevicu, na noge Kekovoj mašineriji, koja melje sve pred sobom. Otkako je Kek stigao na hrvatske travnjake, još s Rijekom nije izgubio od Hajduka. Pušnik mašta o toj pobjedi koja bi i u Deželi odzvonila. Slovenski stručnjaci u Hrvatskoj bore se za primat u svojoj domovini.

Jedan od Pušnikovih aduta za rušenje Keka mogao bi biti i mađarski internacionalac Marko Futacs. Div od dva metra počeo je igrati u pravoj formi, zabija kao na traci. Futacs je u posljednje Hajdukove četiri prvenstvene utakmice zabio četiri gola. Odnosno, otkako je Rijeka s 4:2 slavila na Poljudu, Hajduk zna samo za pobjede. Baš u tom porazu od Rijeke, zadnjem Hajdukovom u prvenstvu, Futacs je debitirao za “bijele”. Spor, trom, nervozan, nikakav… Netko tada reče: “Hajduk je opet kupio Milevskog”, a ta je rečenica postala sinonim za bačeni novac za noge koje su nekada vrijedile.

Međutim, Futacs nije postao “Milevski”, već je počeo zabijati kao na traci. Od sredine rujna za 560 minuta postigao je sedam golova što znači da zabija svakih 80 minuta. Četiri gola dao je na domaćem travnjaku u prvenstvu, tri je zabio u kupu Hrvatske. Sljedeći gol koji mu nedostaje jest onaj prvenstveni u gostima. Od tromog i sporog Futacs se pretvorio u snažnog i jakog napadača, Hajdukovu uzdanicu za derbi s Rijekom. Bit će to pravi test za njegove sposobnosti, u Hajduk je stigao kao jedino istinsko pojačanje.

Izvor: večernji.hr

Komentari

komentara

« Povratak