RAC1: Igračima se smanjuju plaće, Barcelona je pred bankrotom!

FOTO:

Alarmantno stanje u španjolskom velikanu Barceloni. Radio postaja RAC1 jutros je objavila informaciju kako Barcelona mora srezati plaće igračima inače joj prijeti bankrot! Tu vijest su prenijeli svi ugledni španjolski mediji, rok Barce da konsolidira poslovanje je 5. studeni.

Do tog datuma Blaugrana mora imati čiste papire i sređenu bilancu troškova i prihoda, na velikim plaćama igrača se planira uštediti 190 milijuna eura. Ukoliko igrači ne pristanu na 30 posto manja primanja, Barcelona će se naći u velikim problemima. Leo Messi i Antoine Griezmann su igrači s najvećim primanjima, odlaskom Suareza u Atletico je donekle riješen uteg velike plaće.

Ukoliko kapetan Messi ne pristane na rezanje plaće, klub će mu do 30. lipnja morati isplatiti velike bonuse na koje ima pravo kada mu ugovor bude završavao. Veliki problem Barce je i taj što nema predsjednika, Bartomeu je nakon pritiska odlučio dati ostavku, izbori se neće održati do 2021. godine.

“Klub živi zapravo od turizma. Ne rade nam trgovine i muzeji, a smanjio se i prihod od UEFA-inih nagrada. Situacija je jako teška i opet ćemo morati rezati na igračima. Moramo smanjiti plaće za 30 posto.” – rekao je predsjednik Upravnog odbora, Carles Tusquets.

Teško je razdoblje pred europskim gigantom…

Komentari

komentara

« Povratak