Rafael Nadal objasnio zašto navija za Real, a ne Barcelonu

FOTO:

Rafael Nadal je ovoga tjedna u Parizu gdje će nastupiti na ATP Masters 1000 turniru u dvorani Bercy. Zbog otkazivanja Novaka Đokovića, Španjolac je prvi nositelj posljednjeg Mastersa sezone.

Ususret turniru Nadal je dao veliki intervju za talijanski list Corriere della Serra u kojemu je govorio o svemu pomalo. Dotaknuo se politike, kralja Juana Carlosa, ali i najaktualnije od svih tema, koronavirusa.

“Ja sam mlad i moje fizičko stanje je jako dobro, ali ako dobijem koronavirus mogu zaraziti nekoga tko je u rizičnoj skupini. Brinem se za svoje roditelje, obitelj i zajednicu. Ovo su najteži trenuci u našim životima i puno su važniji od teniskog meča. Protiv pandemije se moramo boriti s poštovanjem prema sebi, onima koje volimo i drugima uz razumijevanje i logiku”, kazao je drugi tenisač svijeta uz važan dodatak: “Ljudi umiru od virusa, ali mogu umrijeti i od gladi i važno je pronaći ravnotežu između zdravlja i posla te između zdravlja i društvene zaštite”, mišljenja je Nadal.

“Moj otac i cijela obitelj su uvijek bili madridisti. Kada je moj stric počeo igrati za Barcelonu, mi smo ga podržavali. Nakon toga se vratio u Mallorcu i od tada smo podijeljeni, neki navijaju za Barcelonu, a neki za Real Madrid”, iskreno je priznao Nadal.

 

Komentari

komentara

« Povratak