RAZOČARALI FANOVE: BIH i Srbija se osramotili u kvalifikacijskim utakmicama!

FOTO:

I danas su odigrane kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Njemačkoj. Svoje navijače su razočarali naši susjedi Srbija te Bosna i Hercegovina koji nisu mogli doći do pobjede protiv Bugarske odnosno Luksemburga.

Srbija je na gostovanju kod Bugarske remizirala 1:1. Bugari su poveli u 47. minuti preko Despodova, a Srbiju je spasio Darko Lazović pogotkom u 97. minuti. U drugoj utakmici iz ove skupine Mađarska je kod kuće svladala Litvu 2:0. Tako su Srbi i Mađari na vrhu tablice sa sedam bodova dok Crna Gora ima četiri, a Bugarska dva boda. Na posljednjem mjestu je Litva sa jednim bodom.

A pravu večer iz noćne more svojim navijačima priredili su nogometaši Bosne i Hercegovine. Naime, oni su uoči dvoboja protiv Luksemburga bili golemi favoriti, ali na kraju su u Zenici poraženi 0:2. Junaci malenog Luksemburga su Yvandro Borges i Danel Sinani.

U preostale dvije utakmice iz ove skupine, Portugal je na krilima Cristiana Ronalda došao do pobjede na Islandu, i to u 89. minuti. Sa istim rezultatom 0:1 Slovačka je slavila na gostovanju kod Lihtenštajna. Situacija u ovoj skupini je kristalno jasna.

Portugal je prvi s maksimalnim učinkom od 12 bodova iz četiri utakmice, dok je na drugom mjestu Slovačka sa dva boda manje. Luksemburg je treći sa čak sedam bodova, dok BIH na četvrtom mjestu sa svega tri boda. Isto toliko bodova ima i Island dok je posljednjeplasirani Lihtenštajn bez bodova.

Komentari

komentara

« Povratak